Загинув студент Житомирської політехніки Олександр Очеретнюк

Shares

З сумом та скорботою повідомляємо, що під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України, героїчно загинув офіцер, полковник прикордонної служби, Очеретнюк Олександр Володимирович (24.04.1987 – 15.03.2023).

Олександр Володимирович був студентом-магістром заочної форми навчання Державного університету «Житомирська політехніка» факультету бізнесу та сфери обслуговування спеціальності «Менеджмент». Він став на захист Батьківщини у 2014 році. У 2017 році офіцер очолив відділ прикордонної служби ДОЗОР з місцем дислокації у Житомирі. З 2018 року полковник Очеретнюк керував підрозділом, нерідко особисто очолював мобільні групи та ризикував життям під час виконання спеціальних операцій. 24 лютого 2022 року, з початком повномасштабного вторгнення агресора, прикордонні підрозділи переформатувалися з правоохоронних в бойові. Олександр керував підрозділом під час бойових завдань за Київ, на Донецькому та Запорізькому напрямах.

Життя Олександра героїчно обірвалось 15 березня 2023 року…. З метою недопущення просування ворожих військ на Запорізькому напрямку, бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, отримала завдання на штурм позицій загарбників. Олександр особисто очолив одну з бойових мобільних груп, яка вступила в запеклий бій з ворогом. Окрім стрілецького бою противник, ризикуючи втратити позиції, застосував велику кількість протитанкових керованих ракет. Один з ворожих снарядів влучив у перший бронетранспортер, в якому був Олександр. Бойова група, яку очолював полковник Очеретнюк, виконала бойове завдання. Але, на жаль, Олександр вийшов з цього бою на щиті. Офіцер отримав численні поранення, несумісні з життям, та загинув на місці. Похований Олександр Очеретнюк на Вінничині, смт Літин.

Колектив та здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка» висловлюють глибокі співчуття рідним і близьким загиблого Героя!

Вічна слава і світла пам’ять Герою! Дякуємо за захист України та українського народу!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */