Студенти Житомирської політехніки взяли участь у роботі наукового семінару українсько-польської дослідницької групи

Shares

30 травня 2023 року студенти Державного університету «Житомирська політехніка» Вадим Петроченко та Вікторія Колтунович разом з науковим керівником – кандидатом історичних наук, доцентом кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій Юлією Кондратюк взяли участь в роботі наукового семінару українсько-польської дослідницької групи «Przetrwanie i solidarność. Polacy w Ukrainie w okresie wojny ukraińsko-rosyjskiej I w okresie powojennej odbudowy».

Організаторами заходу виступили МГО «Польське наукове товариство у Житомирі» у співпраці з Інститутом соціології Варшавського університету та ГО «Житомирський польський центр освіти і науки».

З вітальним словом до учасників семінару звернулися:

    • Дамян Цярціньскі – Генеральний Консул Республіки Польща у Вінниці,
    • Наталія Шумлянська – голова Правління ГО «Житомирський польський центр освіти і науки», доктор гуманістики РП,
    • Сергій Рудницький – голова МГО «Польське наукове товариство у Житомирі», керівник семінару з українського боку, доктор політичних наук, доцент
    • Славомір Лодзінський – доктор соціологічних наук, професор Інституту соціології Варшавського університету, керівник семінару з польського боку.

Студенти Житомирської політехніки презентували власні дослідження на історичну тематику, виконані в рамках діяльності Центру української етнології, патріотичного виховання та міжкультурної комунікації факультету педагогічних технологій та освіти впродовж життя.

В ході презентації та обговорення досліджень було окреслено подальші напрямки роботи дослідницької групи, результати яких плануються до подальшого представлення у Варшавському університеті з подальшими їх публікаціями.


Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */