Результати Всеукраїнської науково-практичної конференції «Гірничі, будівельні, природоохоронні технології та екологія»

Shares

18 травня 2023 року на базі Державного університету «Житомирська політехніка» з використанням дистанційних технологій відбулась Всеукраїнська науково-практична on-line конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених «Гірничі, будівельні, природоохоронні технології та екологія» (присвячена дню науки).

Проведення конференції є традиційним і проходить щорічно, організатором конференції є кафедри факультету гірничої справи, природокористування та будівництва Державного університету «Житомирська політехніка».

На конференцію було подано близько 60 тез із провідних закладів вищої освіти, що проводять науково-технічну діяльність в галузі гірництва, будівництва, природоохоронних технологій та екології.

На початку пленарного засідання конференції з вітальним словом до учасників звернулися: декан факультету гірничої справи, природокористування та будівництва Житомирської політехніки Володимир КОТЕНКО, завідувач кафедри наук про Землю Олена ГЕРАСИМЧУК, професор кафедри гірничих технологій та будівництва ім. проф. Бакка М.Т. Валентин КОРОБІЙЧУК.

Було заслухано доповіді, присвячені актуальним проблемам в галузі гірництва, будівництва, природоохоронних технологій та екології, особливо хочеться відмітити наступні доповіді:

    • «Угруповання комах штучних гнізд лісосмуг околиць с. Меченки (Полтавська область)»,
      Доповідач: студент 4-го курсу, ННЦ «Інститут біології та медицини» Київського національного університету імені Тараса Шевченка Марченко Олег;
    • «Огляд світової практики з архітектурно-планувальної організації рекреаційних просторів на територіях порушених гірничими виробками»,
      Доповідач: студент 1-го курсу ОР «Бакалавр», Бітюцька Лариса;
    • «Забруднення довкілля від автомобільного кар’єрного транспорту та його класифікація»,
      Доповідач: студент 4-го курсу ОР «Бакалавр», Дячук Ангеліна;
    • «Аналіз обсягів утворення відходів гірничих підприємств»,
      Доповідач: здобувач вищої освіти освітнього ступеню «доктор філософії» Ігнатюк Роман;
    • «Екологічна оцінка впливу антропогенної діяльності на фітоценози Українських Карпат»,
      Доповідач: студент 4-го курсу ОР «Бакалавр», Коновалюк Світозар;
    • «Промислові відходи як компоненти у виробництві будівельних матеріалів»,
      Доповідач: студент 1-го курсу ОР «Бакалавр», Прищепа Євген;
    • «Аналіз та перспективи впровадження процесу заміни у бетоні піску на дрібнодисперсні відходи каменеобробних підприємств»,
      Доповідач: студент 1-го курсу ОР «Магістр», Наумов Ярослав.

Виступи доповідачів конференції супроводжувались активною дискусією за участю науково-педагогічного персоналу кафедр факультету гірничої справи, природокористування та будівництва.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */