Професор кафедри наук про Землю працює у складі робочої групи при Міністерстві захисту довкілля та природних ресурсів України

Shares

Олена Уваєва – доктор біологічних наук, професор кафедри наук про Землю включена до складу робочої групи з напрацювання концепції державної політики впровадження екосистемних послуг, утвореної наказом Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України від 29.12.2022 № 562 (із змінами, внесеними наказом від 01.05.2023 № 274).

17 травня відбулась онлайн-зустріч робочої групи під головуванням заступника Міністра Олени Крамаренко.

У нараді взяли участь працівники Міндовкілля, представники екологічних громадських організацій, вищих навчальних закладів, науково-дослідних інститутів.

До робочої групи залучено 8 експертів громадської організації «Всеукраїнська екологічна ліга» разом з її керівником і радником Міністра – Тетяною Валентинівною Тимочко. Олена Іванівна є головою Наукової ради в Житомирській області ГО «Всеукраїнська екологічна ліга» і переймається екологічними проблемами як в регіоні, так і по всій Україні.

Під час зустрічі робоча група обговорила важливі питання, пов’язані з методиками обрахунку шкоди і збитків, завданих Україні внаслідок пошкодження чи знищення природних комплексів та об’єктів внаслідок збройної агресії рф. При цьому обов’язково має враховуватись екосистемний підхід. Робота робочої групи триває і дуже цінними є напрацювання щодо удосконалення методик.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */