Відкрита онлайн-лекція Олександри Оскирко, аспірантки Інституту зоології, Китайської Академії Наук (中国科学院, Пекін, Китай)

Shares

12 квітня о 15:00 відбулася відкрита онлайн-лекція Олександри ОСКИРКО, аспірантки Інституту зоології, Китайської Академії Наук (中国科学院), Пекін, Китай “Молекулярні маркери як інструмент для визначення походження інтродукованих видів рептилій”.

Олександра цікаво розповіла про суть еволюційного вчення, філогенію та практичні застосування філогенетичних аналізів. Для підкріплення теорії Олександра ОСКИРКО навела приклади про використання фігенетичного методу у медицині, кріміналістиці та харчовій промисловості.

Дуже цікавою була інформація про еДНК або екологічну ДНК, тобто ті зразки, які беруться напряму з абіотичних елементів навколишнього середовища, і за ними надійно можна визначити походження інвазивних та рідких видів.

Саме такі методи за рекомендацією Олександри є надійними засобами для молекулярного відстеження шляхів інтродукції та походження різних видів, а також для проведення аналізів такого типу за обмеженого часу.

Дякуємо Олександрі ОСКИРКО за таку цікаву та змістовну доповідь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */