Студенти-міжнародники та філософи-медійники дізнавалися про історію підкорення космосу

Shares

Напередодні дня космонавтики викладачі кафедри філософсько-історичних студій та масових комунікацій провели захід «Людина в космосі: історія і сьогодення».

На зустріч до майбутніх фахівців з міжнародних відносин та філософів-медійників прийшли наукові співробітниці Національного музею космонавтики ім. С. П. Корольова Олена Зосімович та Тетяна Гаврилова.

Студенти дізналися про умови життя в космосі, цікаві факти про перебування на орбіті, які технології та засоби створювалось для покращення життя космонавтів та як вони знайшли свою подальшу реалізацію у нашому повсякденному житті.

Особливу увагу приділили життєвому шляху відомих на весь світ українців Сергія Корольова та Юрія Кондратюка. Обоє є знаковими постатями в історії покорення людством космосу.

Також спікери розповіли про тварин, які раніше за людину отримали можливість бачити нашу планету з космічних висот. Студенти дізналися історії їх польотів, як набувався перший астропілотний досвід.

Вчені з особливою гордістю розказали й про астронавтів українців, слухачі дізналися не лише про політ першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка, а й інших, що мають українське корінням і про це завжди гордо заявляють.

Родзинкою стало знайомство з продуктовою валізою космонавта. Цікаво було довідатися, які технічні засоби зберігання їжі в космосі сьогодні знайшли своє передове місце і в земному житті. Цей захід розширив знання студентів про внесок та участь вітчизняної аерокосмічної галузі в освоєнні небес.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */