Зустріч із стейкхолдером кафедри екології та природоохоронних технологій д.б.н., професором Володимиром ГАНДЗЮРОЮ

Shares

24 березня відбулась гостьова лекція «Концепція “Здоров’я екосистем” та кількісна оцінка негативних впливів на них» доктора бiологiчних наук, професора, директора Центру європейської та євроатлантичної iнтеграцiї Державної екологічної академії післядипломної освіти та управління Міністерства захисту довкiлля та природних pecypciв України; професора кафедри екологiї та зоологiї Київського нацiонального унiверситету iмені Тараса Шевченка, Володимира ГАНДЗЮРИ.

Володимир Петрович детально розглянув структуру екологічних та енвайроментологічних проблем у воєнний та пост-воєнний періоди, розповів про екобезпеку України у військовій галузі у ретроспективі і до сьогодення. Не менш важливі питання щодо управління відходами руйнувань та повоєнній відбудові (у тому числі місце зеленого будівництва) було висвітлено професором В.П. Гандзюрою.

Лектор, підсумовуючи, зазначив, що як мінімум 100 років, наші українські пост-мілітарні екосистеми (а особливо це стосується Донеччини, Луганщини, Харківщини, Херсонщини) будуть страждати від наслідків війни, а території, де й наразі ведуться бойові дії, скоріше за все будуть тривалий час зонами відчуження… Дуже прикро визнавати такі масштаби негативних наслідків для довкілля військових дій, але нам науковцям потрібно прикласти максимум зусиль, щоб скоротити ці наслідки якнайшвидше.

Лекція була дуже важлива та надзвичайно цікава для присутніх здобувачів освіти всіх рівнів за спеціальностями 101 «Екологія», 183 «Технології захисту навколишнього середовища», 103 «Науки про Землю» та 192 «Будівництво та цивільна інженерія».

Дякуємо Володимиру Петровичу за приділений час та неймовірно цікаву зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */