Відкрита лекція на тему: “Мінерально-сировинна база будівельних матеріалів України та перспективи її використання”

Shares

28 березня 2023 р. студенти факультету гірничої справи, природокористування та будівництва відвідали відкриту лекцію доктора геологічних наук, член-кореспондента Академії гірничих наук України, завідуючої відділом геології родовищ корисних копалин Інституту геологічних наук Національної академії наук України Олени РЕМЕЗОВОЇ на тему: “Мінерально-сировинна база будівельних матеріалів України та перспективи її використання”.

Олена Олександрівна розповіла про сучасний стан мінерально-сировинної бази будівельних матеріалів України, їх поширення на території України, відзначила основні родовища та запаси, можливості щодо їх видобування і використання.

Лектор зазначила, що окремий запит на будматеріали дає війна. Українське будівництво виглядає зовсім не так, як у довоєнні роки. За оцінками Київської школи економіки, за перші 9 місяців активної фази війни загалом пошкоджено або зруйновано близько 150 тисяч житлових будинків, з них 17.5 тис. — багатоквартирні.

Тому такі ресурси, як облицювальний, будівельний та пиляний камінь, сировина для виробництва флоат-скла, крейда, вапняк, каоліни, гіпс, глини, потрібні вже зараз і знадобляться для відновлення пошкоджених в результаті російської вторгнення інфраструктури та житла після нашої перемоги.

Лекція супроводжувалась демонстрацією цікавих та інформативних слайдів з прикладами застосування різних будівельних корисних копалин, фотографіями кар’єрів, оглядовими картами.

Дякуємо Олені РЕМЕЗОВІЙ за цікаву та інформативну зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */