Вебінар «На роздоріжжі вибору професій у галузі кібербезпеки: з чого починати кар’єру випускнику» від університетського партнера

Shares

28 березня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки та здобувачі вищої освіти, які навчаються на бакалаврських та магістерських освітніх програмах «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека» долучилися до чергового професійного заходу від проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» – вебінару «На роздоріжжі вибору професій у галузі кібербезпеки: з чого починати кар’єру випускнику».

Метою вебінару було ознайомлення здобувачів вищої освіти із різноманітними напрямами розвитку кар’єри у кібербезпеці, спрямоване на допомогу при прийнятті обґрунтованого рішення при виборі професії у сфері кібербезпеки, оскільки сам вибір непростий, зумовлений тим, що кібербезпека – це неймовірно широка сфера, яка охоплює безліч напрямків: від програмного забезпечення до аналітики, від цифрової криміналістики до кіберрозвідки, від інженерії до управління мережами та системами.

Спікером на вебінарі був пан Михайло Чайкін, координатор проєктів допомоги операторам критичної інфраструктури Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України», експерт з питань кібербезпеки з більш ніж 10-ти річним стажем роботи на державному підприємстві, у міжнародній консалтинговій компанії, у банківському секторі та в програмах міжнародної технічної допомоги.

Модерацію заходу здійснювала пані Олена Кравчук, фахівець з питань вищої освіти з кібербезпеки Проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»

Протягом вебінару пан Михайло розглянув такі питання:

    • симбіоз «технології», «люди» і «процеси» у кібербезпеці;
    • зважування варіантів при виборі професії;
    • пошук потенційних роботодавців за обраним напрямком.

Також пан Михайло охарактеризував сучасні потреби та стан ІТ-ринку кібербезпеки, поділився своїм досвідом з участі у аудиторських проектах, розробці архітектури та стратегії кібербезпеки в енергетичному, банківському та фінансовому секторах.

Протягом вебінару слухачі мали можливість поставити свої питання як онлайн, так і в чаті, чим вони і скористалися, надавши більше 10 питань різного спрямування. А доповідач дав ґрунтовні професійні відповіді.

Щира подяка представникам проєкту USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»  пані Олені Кравчук та пану Михайлу Чайкіну за організацію та проведення такого цікавого та надзвичайно корисного заходу.

P.S.  

    1. Проєкт USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України» організовує подібні події щомісяця, будь ласка, слідкуйте за оголошеннями та долучайтеся.
    2. Посилання на запис вебінару можна отримати за запитом до університетського координатора проєкту.

Координатор проєкту
USAID «Кібербезпека критично важливої інфраструктури України»
від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки,
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com

Один коментар до “Вебінар «На роздоріжжі вибору професій у галузі кібербезпеки: з чого починати кар’єру випускнику» від університетського партнера”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */