Ознайомча лекція студентів з роботою Державної міграційної служби Житомирської області

Shares

30 березня 2023 року на факультет національної безпеки, права та міжнародних відносин завітали представники Державної міграційної служби Житомирської області з лекцією на тему: Загальна інформація про адміністративні послуги, що надаються ДМС, та порядок їх отримання.

Захід був для здобувачів освіти 1 курсу бакалаврату та магістратури спеціальностей 262 «Правоохоронна діяльність», 256 «Національна безпека», 292 «Міжнародні економічні відносини», 291 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації та регіональні студії».

Гості розповіли, що Державна міграційна служба України (ДМС) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується та координується Кабінетом Міністрів України через Міністра внутрішніх справ і який реалізує державну політику у сферах міграції (імміграції та еміграції), у тому числі протидії нелегальній (незаконній) міграції, громадянства, реєстрації фізичних осіб, біженців та інших визначених законодавством категорій мігрантів.

ДМС у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, іншими актами законодавства.

Було показано, які електронні сервіси надає міграційна служба громадянам, а саме:

    1. Перевірка стану оформлення документів;
    2. Перевірку недійсних документів;
    3. Перевірка транслітерації.

Розповіли етапи створення паспорту:

1. Подача документів (з усіма потрібними документами звертатися в підрозділи ЦНАП, ДМС або Центр обслуговування «Паспортний сервіс»);

2. Прийняття рішення в ДМС (працівники ДМС проводять ідентифікацію особи, здійснюють необхідні перевірки та надсилають дані до ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» для друку паспорта);

3. Друк (ДП «Поліграфічний комбінат «Україна» друкує ваш паспорт);

4. Доставка до ДМС (надрукований паспорт надсилається до ДМС);

5. Паспорт може бути отриманий (ДМС передає готовий паспорт тому органу, де подавалися документи);

6. Отримання виготовленого паспорта (отримуйте паспорт за місцем подачі документа (ДМС, ЦНАП Центр обслуговування «Паспортний сервіс»).

У студентів була змога задати додаткові запитання, а також більше поспілкуватися з представниками міграційної служби.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */