Зустріч з представниками стейкхолдера – компанії «ДІЯ УА»

Shares

Одним із важливих аспектів провадження та покращення будь-якої університетської освітньої програми у галузі ІТ є взаємодія закладу вищої освіти з представниками бізнесу.

У Житомирській політехніці налагодженню та реалізації співпраці з провідними українськими та міжнародними ІТ-компаніями приділяється значна увага. Однією з ІТ-компаній, з якою вже укладено договір про партнерство та співробітництво, є компанія ТОВ «Дія УА». Ця компанія має міжнародний статус і є партнером провідних компаній світу, таких як UpWork, Microsoft, Clutch, DigitalOcean, Cloudtalk.

02 лютого 2023 року на базі платформи Microsoft Teams відбулася зустріч між представниками компанії та університету.

Зі сторони Житомирської політехніки до цього заходу долучився її ініціатор – завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Єфіменко, а зі сторони ТОВ «Дія УА» ─ представники менеджменту компанії Анатолій Добринський, Юрій Навальківський та Альона Добринська.

Зустріч була присвячена обговоренню вимог та потреб компанії щодо компетентностей фахівців, а також аналізу можливостей університетських освітніх програм щодо задоволення цих вимог та потреб.

Варто зазначити, що одним з факторів, що зумовив зустріч були успішні кейси  співпраці з компанією здобувачів освіти та випускників університетських освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека».

Пан Анатолій і пан Юрій зазначили, що специфіка діяльності та структура замовлень компанії передбачає, щоб фахівець мав гарні технічні навички з комп’ютерних мереж (краще рівня CCNA), операційних систем Windows, Active Directory, хмарних рішень Azure та Microsoft 365, програмування мовою Power Shell, а також хмарних рішень з кібербезпеки компанії Microsoft.

Пані Альона відмітила, що фахівцям компанії також потрібні гарні навички комунікацій англійською мовою з замовниками та партнерами.

Пан Андрій ознайомив присутніх з загальною структурою та наповненням  бакалаврських та магістерських освітніх програм «Комп’ютерна інженерія» та «Кібербезпека», які провадяться в Житомирській політехніці, а також відповів на питання щодо наповнення певних фахових дисциплін.

Варто зазначити, що освітні програми за змістом та наповненням загалом задовольняють вимоги компанії, водночас потребує детальнішого аналізу та удосконалення напрямок використання хмарних технологій та рішень з хмарної безпеки.

Учасники зустрічі домовилися провести детальніших аналіз освітніх програм, навчальних планів, вмісту освітніх компонент, практик і разом з гарантами освітніх програм сформувати пропозиції щодо їх удосконалення.

Щира подяка пані Альоні, пану Анатолію та пану Юрію за плідну  професійну зустріч.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */