Використання кібербезпекової платформи RangeForce в освітньому процесі Житомирської політехніки

Shares

17 лютого 2023 року відбулося підведення проміжних підсумків з реалізації освітньої складової проєкту USAID “Кібербезпека критично важливої інфраструктури України” у Державному університеті «Житомирська політехніка» – складової проєкту, що пов’язана з використанням кібербезпекової освітньої платформи RANGEFORCE.

Захід проводили координатор проєкту від університету Андрій Єфіменко та викладачі-адміністратори платформи Олена Головня, Єлизавета Байлюк, Олександра Покотило.

Варто зазначити, що до навчання на платформі RANGEFORCE з 1 жовтня 2022 року у межах наданих ліцензій було долучено 110 університетських здобувачів вищої освіти спеціальностей 123 «Комп’ютерна інженерія» та 125 «Кібербезпека», а всі викладачі-інструктори попередньо пройшли навчання по матеріалах та роботі з платформою.

У першому семестрі 2022-2023 н.р. ресурси платформи активно застосовувалися на заняттях з таких освітніх компонент:

1. Технології адміністрування та захисту інформаційних систем (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «магістр», 1 рік навчання).

2. Розширена мережна та хмарна безпека (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «магістр», 1 рік навчання).

3. Кібероперації (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «бакалавр», 4 рік навчання).

Для кожної з освітніх компонент з наявної на платформі бази окремих модулів, курсів та освітніх траєкторій (Learning paths) від різних виробників обладнання та програмного забезпечення було сформовано однойменні тренінгові плани (Training plans), кожен з яких містив як теоретичний матеріал, так і інструментарій для виконання практичних завдань.

Здобувачі освіти відповідально відпрацювали свої тренінгові плани, про що свідчить середній рівень успішності по групах 81–89% та отримані від платформи сертифікати, цифрові бейджі тощо.

З другого семестру 2022-2023 н.р. ресурси платформи застосовуються для вивчення таких освітніх компонент:

1. Моніторинг, аудит та управління системами кібербезпеки систем (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «магістр», 1 рік навчання).

2. Тестування на проникнення, етичний хакінг та цифрова криміналістика систем (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «магістр», 1 рік навчання).

3. Тестування на проникнення, виявлення та розслідування інцидентів кібербезпеки (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «бакалавр», 4 рік навчання).

4. Кібероперації (ОПП «Кібербезпека» та ОПП «Комп’ютерна інженерія» освітнього рівня «бакалавр», 4 рік навчання).

Ресурси та інструменти платформ RANGEFORCE є чудовим засобом формування, розвитку та покращення професійних компетентностей майбутніх ІТ-фахівців. Здобувачі освіти та викладачі Житомирської політехніки безумовно максимально скористаються можливостями платформи для свого професійного розвитку.

Координатор проєкту від Житомирської політехніки,
завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки
к.т.н., доцент Андрій ЄФІМЕНКО
Контакти:
E-mail: yefimenko.andrii@gmail.com,
+38(067)388-76-17 (+Телеграм, +Viber, +Signal).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */