Участь команди Житомирської політехніки PwnSquad у студентських змаганнях з кібербезпеки UA30CTF

Shares

25 лютого 2023 року Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України за підтримки проєкту ЄС EU4DigitalUA «Комунікація та інформування громадськості» у м. Київ в офлайн режимі провела всеукраїнські студентські змагання з кібербезпеки UA30CTF. Цього разу захід проходив у форматі гри #Jeopardy CTF (Capture The Flag).

Разом з 156 студентами різних українських закладів вищої освіти участь у цих змаганнях взяла команда Житомирської політехніки PwnSquad, до складу якої входять здобувачі освіти спеціальності  125 «Кібербезпека» Михайло Гончаров, Вадим Кобилинський, Олександр Островський, Дмитро Тальченко. Протягом шести годин команди вирішували 25 завдань різного рівня складності з пошуку та експлуатації вразливостей, криптографії, реверс-інжинірингу, цифрової криміналістики, Web-безпеки тощо.

Цього разу наша команда Житомирської політехніки зайняла 8-ме місце у загальному заліку з 22 команд. Це гідний результат для команди, яка сформувалася лише півтора роки тому. Варто нагадати, що це вже не перші змагання, в яких бере участь наша команда, і кожного разу результат стає кращим.

Крім участі у змаганнях, учасники змагань мали можливість відвідати лекції провідних українських фахівців у галузі кібербезпеки. Зокрема, від Володимира Стирана (CISSP, CISA, OSCP), Артема Старосєка (CEO агенції «Мольфар») та Євгенії Волівник (керівниця Урядової команди реагування на комп’ютерні надзвичайні події України CERT-UA). Важливим елементом змагань було також налагодження комунікацій між здобувачами освіти з різних університетів, що дає можливість підвищення фахового рівня української кібербезпекової спільноти.

Участь у змаганнях для наших студентів стали чудовим досвідом, який, за відгуками хлопців, було отримано з задоволенням.

Щирі вітання нашій команді, а також побажання продовжувати розвиватися, долати виклики та досягати нових вершин.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */