Тренінг на тему «Психологічне насилля як найпоширеніший вид домашнього насилля» для студентів Житомирської політехніки

Shares

20 лютого 2023 року на базі Державного університету «Житомирська політехніка» для студентів першого курсу факультету педагогічних технології та освіти впродовж життя та факультету національної безпеки, права та міжнародних відносин відбулося практичне заняття у формі тренінгу на тему «Психологічне насилля як найпоширеніший вид домашнього насилля». Тренінг провела 3уб Марія Валеріївна, начальник сектору протидії домашньому насильству Житомирського РУП ГУНП в Житомирській області.

Метою тренінгу була актуалізація проблеми домашнього насильства в Україні; піддання сумніву стереотипів, пов’язаних з психологічним насильством; надання інструментів для допомоги постраждалим від насильства.

Протягом заняття учасники тренінгу розглядали такий аспект психологічного насилля, як контроль особистого життя жертви, порушення права на таємницю листування, надмірні ревнощі, тиск, обмеження контактів з близькими.

Здобувачі освіти ознайомлювалися з алгоритмом дій під час вчинення насильницьких дій, розглядали та аналізували конкретні ситуації з досвіду роботи поліцейських мобільних груп реагування на факти домашнього насильства.

Під час тренінгу, як наочність, відбувалася демонстрація відео з нагрудних камер працівників поліції під час виїзду. Слід зазначити, що особи на відео надали письмову згоду на дозвіл показу відео.

На завершення учасникам тренінгу було запропоновано поділитися своїми думками, міркуваннями й інсайтами, отриманими під час заняття.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */