Онлайн-лекція від працівників Житомирського обласного літературного музею (м. Звягель), присвячена річниці з дня народження Лесі Українки

Shares

23 лютого 2023 року за ініціативою кафедри фінансів та цифрової економіки для студентів спеціальностей 051 «Економіка» та 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок» була організована онлайн-лекція від працівників Житомирського обласного літературного музею (м. Звягель) на тему: «Лесиними стежками», присвячена 152-гій річниці з дня народження Лесі Українки. За запрошенням доцента кафедри Травіна Віталія Вікторовича інформацію презентували Галина Пилипенко, старший науковий співробітник музею, та Сніжана Шевчук, молодший науковий співробітник музею.

Життя Лесі Українки є історією успіху людини, яка зуміла, попри несприятливі обставини (серед яких і хвороба, і загальне важке становище жінки в тогочасному суспільстві), стати однією з центральних постатей в українській культурі. Невтомною працею та постійним саморозвитком вона посприяла піднесенню української літератури.

Під час лекції студенти мали змогу зануритися в цікаву історію життя і творчості Лесі Українки. Доповідачки розкрили образ відомої письменниці в різних амплуа, серед яких: Леся-літераторка, Леся-музикантка, Леся-фольклористка, Леся-художниця, Леся-рукодільниця, Леся-господиня, Леся-режисерка, Леся-мандрівниця, Леся-репетиторка, Леся-бібліотекарка, Леся-модниця, Леся-сучасниця.

Під час презентації слухачі дізналися багато цікавих і повчальних фактів з життя Лесі Українки, а також побачили різні цінні речі (експонати музею), які пов’язані з життям та діяльністю відомої письменниці. На завершення лекції серед студентів був розіграний цікавий приз: переможець отримав збірку поезії Лесі Українки.

Колектив кафедри фінансів та цифрової економіки Державного університету «Житомирська політехніка» висловлює щиру подяку Галині Миколаївні та Сніжані Сергіївні за цікавий, корисний та гарно презентований матеріал, який обов’язково позитивно позначиться на розвитку культурної спадщини України!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */