Лекція «Особиста кібербезпека та кібергігієна» Олександра Жукова – фахівця з кібербезпеки компанії «Infopulse»

Shares

10 лютого 2023 року з нагоди Дня безпечного Інтернету-2023 (Safer Internet Day-2023) на базі платформи Microsoft Teams фахівцями багаторічного університетського партнера – компанії «Infopulse» була організована та проведена лекція «Особиста кібербезпека та кібергігієна».

Доповідачем на лекції був експерт з кібербезпеки, керівник команди з кібероперацій  Олександр Жуков, а модерували та забезпечували технічну підтримку лекції – менеджерки з навчання компанії Олена Морозюк та Анастасія Дашко.

До цієї події як слухачі долучилося кілька сотень студентів та викладачів українських закладів вищої освіти. Значна частина з них – це здобувачі освіти Державного університету «Житомирська політехніка», які навчаються на бакалаврських та магістерських освітніх програмах «Кібербезпека» та «Комп’ютерна інженерія» та університетські викладачі, що забезпечують провадження цих освітніх програм.

У лекції пан Олександр розглянув такі питання:

    • Безпека пристроїв (загальні тактики безпеки та безпека мобільних пристроїв).
    • Соціальна інженерія.
    • Фішинг з використанням електронної пошти, СМС, голосових дзвінків, соціальних мереж, фейкових сайтів.
    • Багатофакторна автентифікація як першочерговий засіб захисту.
    • Витоки персональних даних.
    • Виявлення локацій та інформації про особу засобами OSINT.
    • Небезпека ігрових застосунків.
    • Батьківський контроль та його застосування.

Як підсумок розглянутих питань пан Олександр надав слухачам поради, як не стати жертвами кіберзлочинців.

Ще двома важливими і цікавими складовими лекції були  онлайнове змагання між слухачами на платформі Mentimeter за матеріалами прослуханої лекції та сесія питань-відповідей до спікера. Студенти з задоволенням долучилися до змагання та наживо поспілкувалися з паном Олександром.

Щира подяка фахівцям компанії «Infopulse» Олександру Жукову, Олені Морозюк та Анастасії Дашко за чудово проведений захід.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки.

P.S. Це не перша лекція Олександра Жукова для студентів Житомирської політехніки, минулого навчального року він вже провів кілька лекцій у межах фахових дисциплін для студентів старших курсів бакалаврату та магістратури.

Один коментар до “Лекція «Особиста кібербезпека та кібергігієна» Олександра Жукова – фахівця з кібербезпеки компанії «Infopulse»”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */