«Академічна доброчесність та етика академічних взаємовідносин» для здобувачів-бакалаврів факультету інформаційно-комп’ютерних технологій

Shares

20 лютого 2023 року для здобувачів вищої освіти першого року навчання бакалаврських освітніх програм «Комп‘ютерна графіка та розробка ігор», «Комп’ютерна інженерія», «Кібербезпека» та «Системи бізнес-аналітики» було проведено чергову зустріч на тему «Академічна доброчесність та етика академічних взаємовідносин».

До зустрічі долучилися: завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій ЄФІМЕНКО, завідувач кафедри комп’ютерних наук Марина ГРАФ та декан факультету інформаційно-комп’ютерних наук Тетяна НІКІТЧУК.

На початку зустрічі Андрій ЄФІМЕНКО поінформував про необхідність дотримання академічної доброчесності у освітньому процесі та нагадав основні положення розроблених та запроваджених в Житомирській політехніці нормативно-правових актів з питань доброчесності, а саме:

    1. Положення про організацію освітнього процесу у Державному університеті «Житомирська політехніка».
    2. Кодекс корпоративної культури Державного університету «Житомирська політехніка».
    3. Кодекс академічної доброчесності Державного університету «Житомирська політехніка»
    4. Положення про Комісії з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами у Державному університеті «Житомирська політехніка».
    5. Положення про академічну доброчесність та етику академічних взаємовідносин в Державному університеті «Житомирська політехніка».
    6. Декларація про дотримання академічної доброчесності студента Державного університету «Житомирська політехніка».

Доповідач також ознайомив студентів зі складом університетської та  факультетської комісій з питань з академічної доброчесності, етики та управління конфліктами.

Марина ГРАФ ознайомила студентів із основними вимогами законодавства України щодо мови освітнього процесу в закладах освіти, а саме Законів України:

    1. «Про освіту».
    2. «Про вищу освіту».
    3. «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Доповідач наголосила, що мовою освітнього процесу, ділового спілкування та соціальних комунікацій у Житомирській політехніці є державна мова, тобто українська мова.

Також доповідачка зазначила, що у закладах освіти відповідно до освітньої програми одна або декілька дисциплін можуть викладатися двома чи більше мовами – державною мовою, англійською мовою, іншими офіційними мовами Європейського Союзу і поінформувала здобувачів про можливості вивчення різних мов в університеті через обрання вибіркових дисциплін, навчання на курсах, спілкування в мовних клубах тощо.

Наприкінці зустрічі декан факультету Тетяна НІКІТЧУК відповіла на питання студентів як по темі зустрічі, так і на інші актуальні та важливі для студентської спільноти питання.

Подібні заходи на факультеті здійснюються регулярно і є важливими елементами комунікацій із студентською спільнотою.

Факультет інформаційно-комп’ютерних технологій

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */