Вебінар «Вдосконалення викладання у вищій освіті: інституційний та індивідуальний виміри»

Shares

22 грудня 2022 року гаранти бакалаврських та магістерських освітніх програм спеціальностей факультету інформаційно-комп’ютерних технологій Державного університету «Житомирська політехніка», а також провідні науково-педагогічні працівники, які забезпечують викладання у межах цих освітніх програм, долучилися до заходу «Вдосконалення викладання  у вищій освіті: інституційний та індивідуальний виміри», який проводився у рамках ITeacher’s Meet-ups у вигляді онлайн-зустрічі на платформі Telegram під егідою університетського партнера – компанії SoftServe для членів освітянської спільноти ITeachers SoftServe Community.

Доповідачем на вебінарі виступила пані Світлана Калашнікова, радник при дирекції Інституту вищої освіти НАПН України, член Національної команди експертів з реформування вищої освіти, доктор педагогічних наук, професор, член-кореспондент НАПН України, а модератором зустрічі – Марія Рашкевич, освітня менеджерка компанії SoftServe. До зустрічі долучилося близько 450 слухачів – представників різних українських закладів вищої освіти.

Пані Світлана у своїй доповіді розглянула такі питання:

– індивідуальний та інституційний виміри впровадження парадигми вдосконалення викладання;

– прикладні інструментарії для методичної експертизи силабусів;

– розробка програми навчальної дисципліни та можливості удосконалювати її відповідно до вимог внутрішньої системи забезпечення якості закладу вищої освіти.

Після доповіді пані Світлана надала ґрунтовні професійні відповіді на питання, які були заздалегідь підготовлені та надані спільнотою ITeachers SoftServe Community, а також на ті питання, які виникли під час та після її доповіді. Учасники вебінару поділилися своїм досвідом вдосконалення викладання, розглянули переваги та недоліки своїх процедур і практик  експертизи та удосконалення силабусів і робочих програм.

Проведений вебінар надав представникам університетів підґрунтя для чіткішого формування та удосконалення власних нормативних документів, а також процедур та практик розробки та експертизи силабусів і робочих програм навчальних дисциплін.

Щира подяка пані Світлані Калашніковій та пані Марії Рашкевич за гарно проведений захід та чудову атмосферу професійного спілкування.

Факультет інформаційно-комп’ютерних технологій

P.S. Всі учасники вебінару отримали сертифікати про двогодинне підвищення кваліфікації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */