Онлайн-зустріч “Неформальна освіта з точки зору визнання результатів навчання”

Shares

13 грудня 2022 року гаранти бакалаврських та магістерських освітніх програм спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 125 Кібербезпека Державного університету «Житомирська політехніка» долучилися до заходу «Неформальна освіта з точки зору визнання результатів навчання», який проводився у вигляді короткої живої зустрічі на платформі Telegram під егідою університетського партнера – компанії SoftServe для членів освітянської спільноти ITeachers SoftServe Community.

Організація цієї зустрічі була зумовлена потребою отримання роз’яснень та обміну досвідом щодо імплементації у закладах вищої освіти Порядку визнання у вищій та фаховій передвищій освіті результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти (затвердженого Наказом Міністерства освіти і науки України № 130 від 08.02.2022 р.).

Доповідачем на цій зустрічі виступав пан Ігор Балуба керівник експертної групи директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України – фахівець, який був безпосередньо долучений до розробки вищезгаданого Порядку, а модератором зустрічі – Марія Рашкевич, освітня менеджерка компанії SoftServe. До зустріч долучилося близько 40 слухачів – представників різних українських університетів.

Пан Ігор надав загальну характеристику Порядку, розглянув етапи та процедури визнання результатів, а також поділився баченням особливостей визнання результатів навчання, отриманих у тренінгових центрах компаній та на відкритих онлайн платформах, що є дуже важливим саме для галузі 12 Інформаційні технології.

Після доповіді пан Ігор надав ґрунтовні професійні відповіді на питання, які були заздалегідь підготовлені та надані спільнотою ITeachers SoftServe Community, а також на ті питання, які виникли під час та після його доповіді.

Проведена зустріч надала представникам університетів підґрунтя для більш чіткого формування та удосконалення власних нормативних документів, процедур та практик визнання результатів навчання, здобутих шляхом неформальної та/або інформальної освіти.

Щира подяка пану Ігорю Балубі та пані Марії Рашкевич за гарно проведену зустріч та чудову атмосферу професійного спілкування.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */