Всесвітній день містобудування (урбанізму) в Житомирській політехніці

Shares

Починаючи з 1949 року весь світ відзначає 8 листопада як День містобудування (урбанізму). Поняття «урбанізм» пов’язують з тенденцією будування й розвитку світових мегаполісів. До 2050 року міське населення світу збільшиться майже в два рази, тому урбанізація буде однією з найбільш радикальних тенденцій XXI століття.

8 листопада здобувачі освіти факультету гірничої справи, природокористування та будівництва провели онлайн-бесіду, з метою привернення уваги до важливості містобудування за новими принципами та із використанням сучасних підходів з заступником декана факультету, доцентом кафедри екології та природоохоронних технологій Ганною Кірейцевою щодо концепції будівництва healthy building (з англ. – «здорове» будівництво), як одного зі способів підтримки балансу між людськими потребами, фінансовими показниками та навколишнім середовищем.

На онлайн-бесіду було запрошено аспіранта кафедри екології та природоохоронних технологій Іллю Циганенко-Дзюбенка – учасника Ідеатону «Продовольча безпека: чи бути міським городам в Житомирі?», що відбувся у кінці вересня в межах Європейського тижня сталої енергії у Житомирській громаді. Ілля Юрійович розповів про проєкт «Рослинне фермерство на даху в межах міської агломерації Житомира», що представляла команда Житомирської політехніки на Ідеатоні. В кінці зустрічі було проведено онлайн ток-шоу «Чому потрібно будувати багатоповерхівки у сучасних містах?».

Веселий та продуктивний початок тижня – запорука плідної роботи протягом тижня!

Дякуємо всім учасникам зустрічі: старостату факультету гірничої справи, природокористування та будівництва та організаторам

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */