Результати заходу «Як і чому Григорій Сковорода вийшов з матриці»

Shares

У Житомирській політехніці долучилися до відзначення 300-річчя з Дня народження Григорія Сковороди – знаного філософа, письменника, співака, містика, мандрівника, і того, кого сьогодні б назвали певною мірою дауншифтером та хіпстером. А ще — символом української свободи та незалежності.

Наші філософи-медійники переглядали відео, дискутували за запашною кавою, з’ясовували, як і чому Григорій Савич «вийшов з матриці» –  створив власну філософію життя, яку тепер вивчають по всьому світу.

А також зняли й підготували власний відео-репортаж!

Студенти та гості заходу, обговорюючи постать та ідеї українського філософа, відмітили, що українці добре знають: Сковорода зображений на купюрі в 500 гривень, але мало хто звертав увагу на фонтан, розташований поруч з портретом, і напис  “Нерівна усім рівність”. Саме цей фонтан нерівної рівності можна визначити як один з основних символів філософії Григорія Савича, що позначає Бога, абсолют, який наповнює людей сенсом – розливає однакову воду, але в різні ємності. Немає жодної людини, яка була б схожою на іншу.

Згідно з поглядами Сковороди, кожна людина наповнена своїми талантами. Тому їй не варто задивлятися на оточуючих і повторювати чужий шлях. Потрібно шукати те, чим сама людина наповнена, реалізувати свої таланти. І коли людина займається справою, до якої має хист, яка їй до душі, вона знаходить своє щастя та свободу.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */