Представники Житомирської політехніки взяли участь у Всеукраїнському онлайн-конгресі для майбутніх менеджерів зеленої економіки

Shares

22 листопада студенти та викладачі Державного університету «Житомирська політехніка» взяли участь у Всеукраїнському онлайн-конгресі для майбутніх менеджерів зеленої економіки, який був організований Асоціацією професіоналів довкілля «ПАЕУ» спільно з Офісом сталих рішень за сприяння ПРООН у межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру та за фінансової підтримки Європейського Союзу. Понад 300 долучених учасників, понад 690 зареєстрованих і хто брав участь у віртуальних студіях!

На базі Житомирської політехніки було організовано студентами та викладачами факультету гірничої справи, природокористування та будівництва інтерактивну студію для можливості побудови «живого» діалогу з практиками-екологами.

Перспективи для професійного розвитку майбутніх спеціалісток і спеціалістів під час війни, їхню роль у повоєнній зеленій відбудові України окреслила, директор і засновник Офісу сталих рішень, президентка Асоціації ПАЕУ, Людмила Циганок.

Дуже змістовними та цікавими були доповіді всіх стейкхолдерів, а особливо хочеться відмітити виступи:

    • Олени Криворучкіної, народної депутатки, заступниці голови екокомітету ВР України, засновниці Оперативного штабу з фіксації злочинів проти довкілля;
    • Вікторії Киреєвої, керівниці департаменту запобігання промисловому забрудненню Міндовкілля;
    • Вікторії Літвінової, заступниці керівника Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора;
    • Ірини Костюк, менеджерки з корпоративних комунікацій компанії Carlsberg Ukraine;
    • Олексія Веренікіна, засновника DeLaMark;
    • Владислава Антипова, генерального директора компанії ЦЕРН;
    • Максима Сороки, експерта з охорони атм.повітря, науковця, міжнародного партнера Арніка;
    • Марії Лопушанської, голови комітету ОВД в ПАЕУ, Еколога року-2022;
    • Берзіної Світлани, президента Всеукраїнської громадської організації «Жива планета», голови громадської ради при Міністерстві екології та природних ресурсів України.

Учасники конгресу дізнались, які основні вимоги сучасності до фахівців «зелених» змін, хто такі екологічні прокурори та менеджери енергоефективності, перспективи дуальної освіти, правила успішного кар’єрного розвитку професіонала-еколога, особливості роботи екоаудитора та екоменеджера, отримали інформацію про бібліотеку екологічних знань з унікальними виданнями по всім аспектам у сфері довкілля, зокрема сталому споживанню та виробництву, зеленим ринкам, міжнародним стандартам, тощо. Ділимось посиланням і з вами.

Також, стейкхолдери-керівники провідних підприємств України після Перемоги запросили студентів на екскурсії та стажування.

Попри складні часи, захід пройшов на найвищому рівні. Дякуємо організаторам, в особі Людмили Циганок та спікерам конгресу! Ви – найкращі у своїй справі! Дякуємо за мотивацію, співпрацю та нові знання та можливості!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */