Участь представників кафедри у роботі ІІ обласної науково-практичної конференції «Спостерігаємо. Досліджуємо. Експериментуємо – 2022»

Shares

19-20 жовтня 2022 року науково-педагогічні працівники кафедри екології та природоохоронних технологій і здобувачі вищої освіти Державного університету «Житомирська політехніка» четвертого курсу спеціальностей «Екологія», «Технології навколишнього середовища» взяли участь у роботі ІІ обласної науково-практичної конференції «Спостерігаємо. Досліджуємо. Експериментуємо – 2022», яка відбулася в онлайн форматі на базі КЗПО «Обласний еколого-натуралістичний центр» Житомирської обласної ради.

Вітальним словом відкрила конференцію Наталія Бордюг, директор КЗПО «Обласний еколого-натуралістичний центр» ЖОР, доктор педагогічних наук, професор кафедри екології та природоохоронних технологій, яка розповіла учасникам конференції про завдання заходу та побажала їм успіху в освоєнні своїх перших наукових горизонтів.

У рамках роботи конференції пройшов обласний етап Всеукраїнського конкурсу «Дотик природи». Юні дослідники-експериментатори мали змогу представити свої науково-дослідницькі проєкти. Усі виступи учасників були цікавими, захоплюючими, пізнавальними та різними за тематикою. Юними науковцями обговорено багато екологічних проблем, які існують на регіональному рівні. Цікавою родзинкою цьогорічного заходу є те, що уперше активно працювала секція наймолодших учасників – дошкільнят-природолюбів, які разом із вихователями представили свої перші спостереження за природою, уміння гармонійно взаємодіяти з нею.

У складі журі працювали Ірина Пацева, доктор технічних наук, завідувач кафедри екології та природоохоронних технологій Державного університету «Житомирська політехніка» та Оксана Алпатова, кандидат біологічних наук, доцент кафедри екології та природоохоронних технологій Державного університету «Житомирська політехніка». Доповідачі захоплювали членів журі цікавими, пізнавальними і практичними виступами, а всі дискусії були наповнені динамічністю, панорамністю та палітрою думок.

Цей захід дуже важливий для молоді, адже дає можливість поглибити знання, здобути новий неоціненний досвід і врешті заявити про себе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */