Семінар «Дорожній контроль. Перевезення небезпечних вантажів. Практичні аспекти»

Shares

05 жовтня 2022 року в науково-дослідній лабораторії “Розумний транспорт і міська логістика” кафедри автомобілів і транспортних технологій факультету комп’ютерно-інтегрованих технологій, мехатроніки і робототехніки Державного університету «Житомирська політехніка» спільно з територіальним відділом служби Укртрансбезпеки у Житомирській області для студентів спеціальностей кафедри був проведений семінар «Дорожній контроль. Перевезення небезпечних вантажів. Практичні аспекти». Всі бажаючі мали можливість долучитися до семінару дистанційно.

Задачі семінару полягали у висвітленні практичних задач вибіркової навчальної дисципліни «Перевезення небезпечних вантажів» та магістерської навчальної дисципліни «Вплив людини і середовища на безпеку та стабільність міської логістики» з позицій стейкхолдерів, як важливого елементу навчального процесу при підготовці бакалаврів і магістрів спеціальностей 274«Автомобільний транспорт» та 275.03«Транспортні технології (на автомобільному транспорті)» для формування у студентів уявлень про практичне застосування знань нормативно-правової бази при перевезенні небезпечних вантажів автомобільним транспортом.

Представник стейкхолдера Рафальський Євгеній Михайлович – головний інспектор територіального відділу служби Укртрансбезпеки у Житомирській області представив для обговорення презентаційні матеріали, що стосуються наступних важливих практичних питань технологічного процесу доставки небезпечних вантажів автомобільним транспортом:

  1. Небезпека та ризики, пов’язані з перевезенням небезпечних вантажів автомобільним транспортом.
  2. Навчальна підготовка, інструктажі та підвищення кваліфікації персоналу, задіяного на всіх етапах технологічного процесу доставки небезпечних вантажів.
  3. Обов’язкові документи та інспектування при перевезенні небезпечних вантажів автомобільним транспортом.
  4. Сигнальне маркування транспортних засобів на основі системи інформації про небезпеку.
  5. Приклади надзвичайних ситуацій при перевезенні небезпечних вантажів автомобільним транспортом.
  6. Зміни в логістичних схемах доставки небезпечних вантажів автомобільним транспортом в зв’язку з військовим станом в Україні.

Студенти активно та зацікавлено брали участь в обговоренні питань семінару, у процесі обговорення виникали питання практичного характеру, пов’язанні з працевлаштуванням і вирішенням задач служби Укртрансбезпеки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */