Початок Проєкту «INTegration of EU framework and policies in UA dimension Stone industry (INTEUAS)»

Shares

1 жовтня на базі Державного університету «Житомирська політехніка» відбулась перша Координаційна нарада, приурочена початку реалізації Проєкту «Інтеграція рамок та норм ЄС в сфері індустрії блочного каменю в Україні» напряму Jean Monnet Modules програми Erasmus+.

В рамках зустрічі було презентовано зміст, цілі та методологію Проєкту, розподілені обов’язки проєктної команди на весь період його реалізації.

Проєктом INTEUAS передбачена розробка нової та модернізація 2 існуючих навчальних дисциплін у розрізі застосування підходів і норм ЄС щодо функціонування індустрії блочного каменю для фахівців гірничого профілю, а також проведення заходів задля підвищення інтересу до Європейського Союзу шляхом вивчення і впровадження в Україні європейських норм і стандартів в індустрії блочного каменю.

В рамках Проєкту, крім 3 навчальних дисциплін, буде започатковано Зимові Школи, які сприятимуть популяризації гірничої освіти серед молоді; Літні Школи для зовнішніх експертів, які допоможуть налагодити тісну співпрацю між освітою, бізнесом, урядовими та громадськими організаціями для ефективного впровадження законодавства ЄС в Україні на шляху євроінтеграції; а також Секцію конференції, присвячену європейським дослідженням у сферах гірництва та промислової екології.

Це перший проєкт напряму Жана Моне в Державному університеті «Житомирська політехніка», а також перший проєкт Erasmus+ в Україні з орієнтації гірничої освіти на норми ЄС.

Тривалість Проєкту – 36 місяців. Сума гранту від ЄС: 30000 євро.

Виконавцями є кафедра розробки родовищ корисних копалин ​ім. проф. Бакка М.Т. та кафедра маркшейдерії. Координатором Проєкту є провідний спеціаліст Відділу міжнародних зв’язків, викладач Гірничо-екологічного факультету Ніна КИРИЛЕНКО.

Бажаємо робочій команді успіхів та творчої наснаги в реалізації Проєкту!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */