ХVІІІ Всеукраїнська наукова on-line конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених з міжнародною участю «Сучасні проблеми екології»

Shares

На базі Державного університету «Житомирська політехніка» з використанням дистанційних технологій (Google-meet) відбулася ХVІІІ Всеукраїнська наукова on-line конференція здобувачів вищої освіти і молодих учених з міжнародною участю «Сучасні проблеми екології».

Проведення конференції є традиційним і проходить щорічно, організаторами конференції є кафедра екології та природоохоронних технологій та кафедра наук про Землю факультету гірничої справи, природокористування та будівництва Державного університету «Житомирська політехніка».

Участь у конференції взяли здобувачі вищої освіти з 30 закладів вищої освіти та наукових установ. На конференцію було подано понад 70 тез, які були поділені між чотирьома напрямами:

      • Екологічна освіта та збереження біорізноманіття;
      • Екологічний моніторинг та стан довкілля;
      • Зміна клімату: причини, наслідки та адаптація;
      • Збалансоване використання природних ресурсів та екологічний менеджмент.

Сучасний технологічний розвиток суспільства порушив взаємозв’язок людини з природою. Внаслідок цього з’явилась низка екологічних проблем, що широко поширені в Україні та світі. До таких екологічних проблем відносять: зменшення об’ємів чистої води через забруднення поверхневих та підземних вод, забруднення атмосферного повітря, деградація та зменшення родючості ґрунтів, знищення лісів, скорочення біорізноманіття рослинного й тваринного світу, накопичення відходів, шкода довкіллю від військових дій.

Розробка наукових основ раціонального використання природних ресурсів, як невід’ємна умова досягнення збалансованого, сталого розвитку держави, передбачає: аналіз міжнародних зв’язків і співробітництва у галузі екологічної освіти і науки охорони довкілля, раціонального використання природних ресурсів, збереження біосфери і цивілізації; розв’язання екологічних проблем в цілому, що передбачає діяльність організацій природоохоронного спрямування, та, як наслідок підготовку здобувачів вищої освіти з високим рівнем екологічних знань, екологічної свідомості і культури.

Оргкомітет, кафедри екології та природоохоронних технологій та кафедри наук про Землю щиро дякує всім учасникам конференції за активну участь та можливість обговорити актуальні теми досліджень у сфері збереження довкілля.

Зі збірником тез можна буде ознайомитись на сайті Державного університету «Житомирська політехніка» у розділі «Наукова діяльність / Конференції».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */