Проекти Еразмус+/мобільність з університетами Туреччини

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» співпрацює із зарубіжними партнерами з багатьох країн світу. Попри те, що основним напрямом міжнародної взаємодії є співробітництво з ЗВО Європейського союзу, досить активно розвиваються зв’язки з університетами Туреччини.

Житомирська політехніка тривалий час співпрацює з ЗВО Туреччини. В попередній період дії програми Еразмус+ (2014-2020) було реалізовано проекти категорії «Мобільність» з наступними турецькими університетами-партнерами:

    • Університет Думлупринар м. Кютаг’я;
    • Університет Османгазі м. Ескішехір;
    • Університет ім. Аднана Мендереса м. Айдин;
    • Університет ім. Шейха Едебалі м. Біледжик.

Зважаючи на успішну співпрацю зі згаданими вище навчальними закладами в минулі роки, було досягнуто домовленостей про продовження співробітництва в майбутньому – підготовку нових проектів Еразмус+/Мобільність.

Окрім того, відділом міжнародних зв’язків Житомирської політехніки було проведено переговори та узгоджено щодо спільної подачі проектів мобільності з чотирма новими університетами з Туреччини, а саме:

    • Технічний університет м. Конья;
    • Університет Каратекін м. Чанкари;
    • Університет Скар’ї;
    • Анатолійський університет м. Ескішехір.

За результатами конкурсного відбору 2022 р. Державний університет «Житомирська політехніка» здобув нові проекти Еразмус+/Мобільність з дев’ятьма турецькими університетами-партнерами. Таким чином, у найближчі роки найбільша кількість проектів категорії Еразмус+/Мобільність реалізовуватиметься з ЗВО Туреччини.

Тривалість проектів – 2022-2025 н.р.

Сума фінансування – понад 100000 €.

Університет Думлупринар м. Кютаг’я

Університет Османгазі м. Ескішехір

Університет ім. Аднана Мендереса м. Айдин

Університет Каратекін м. Чанкари

Технічний університет м. Конья

Університет Скар’ї

Університет ім. Шейха Едебалі м. Біледжик

 

 

 

Анатолійський університет м. Ескішехір

Середземноморський університет м. Анталья

 

У рамках даних проектів передбачено здійснення академічних обмінів студентів/аспірантів/докторантів і викладачів, із метою навчання стажування, відповідно, за широким колом спеціальностей, наявних у нашому університеті і в кожному з партнерських ЗВО.

Термін навчання здобувачів освіти – 3-12 місяців, стажування викладачів – 1 тиждень-2 місяці. Всі витрати на здійснення мобільностей покриваються за рахунок коштів бюджету проекту.

На початку нового навчального року відділом міжнародних зв’язків буде доведено інформацію щодо порядку та особливостей участі у конкурсі на отримання стипендій (грантів) в рамках даних проектів.

 Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */