Розвиток співпраці Житомирської політехніки з Університетом “Гірнича школа” Колорадо (США)

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» активно працює в напрямі розвитку міжнародного співробітництва – розширення кола міжнародних партнерів. 21 вересня 2022 р. у м. Варшава, Польща, представництві фонду «Освіта США» (Education USA) відбулася зустріч начальника відділу міжнародних зв’язків Житомирської політехніки доц. Мамрая Василя з проф. Девідом Райтом – радником віце-президента з освіти і міжнародних зв’язків Університету “Гірнича школа” Колорадо м. Голден, Сполучні Штати Америки.

Сторони обговорили можливі варіанти співробітництва. Одним із яких є спільна участь у міжнародній ініціативі COIL – Collaborative Online International Learning. Також було розглянуто можливі шляхи організації стажування, навчання, відповідно, для викладачів і студентів, аспірантів/докторантів Житомирської політехніки на базі американського університету.

За результатами проведених переговорів досягнуто домовленості щодо підписання Меморандуму про співробітництво між обома ЗВО, який передбачає, в тому числі, налагодження зв’язків на рівні структурних підрозділів із метою співпраці в освітній і науковій сферах.

Університет “Гірнича школа” Колорадо м. Голден – державний університет дослідницького профілю, заснований 1874 р. Попри те, що основним освітнім напрямом є навчання в галузі природних ресурсів, енергетики, охорони довкілля, також пропонуються програми в сфері економіки, інформаційних технологій, гуманітарних і соціальних наук. Університет посідає найвищі позиції в світових рейтингах.

Так, в QS TopUniversities за 2021 університет займає перше місце в світі серед ЗВО в категорії «Ресурси та гірництво».

Сподіваємося на подальше розширення співпраці з новим закордонним партнером!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */