Прапор як символ боротьби та свободи

Shares

Конституція України утверджує Державний Прапор одним із трьох Державних символів України. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.

Історично склалося, що ці кольори мають всі ознаки українського національного символу з часів козацької доби. Різне їх тлумачення, проте для більшості українців, це кольори чистого неба і пшеничного лану.

Сьогодні змінюється відношення українців до синьо-жовтого стяга. І це правильно і дуже на часі. І так має бути. Повага до Державних символів формує свідому націю.

У радості та в горі Державний Прапор України виконує свою визначну місію. Прапор гордо розвивається над Україною – над офіційними установами та організаціями, підприємствами та домівками. Українці, яких війна розселила по світу, поруч з найнеобхіднішим беруть з собою прапор та вишиванку. Семирічний хлопчик на день народження просить подарувати йому прапора і радіє цьому дарунку безмежно. Прапором проводжають у останню путь наших Героїв, які боронять Україну; а потім родини отримують його як символ любові до Батьківщини. З Прапором наші військові ідуть у бій та перемагають.

З Днем Державного Прапора, Україно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */