Teacher’s DevOps Course-2022 для викладачів Житомирської політехніки від компанії-партнера SoftServe

Shares

12 серпня 2022 року відбулася приємна подія для кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Державного університету «Житомирська політехніка» – завершення навчання та урочистий випуск з курсу підвищення кваліфікації викладачів університетів TEACHER’S DEVOPS COURSE від компанії-партнера SoftServe.

Курс тривав більше шести тижнів, включав у себе прослуховування лекцій від провідних фахівців-практиків компанії Ярослава Гарасима та Ігоря Капацілі,  самостійне опрацювання та виконання практичних завдань, проходження контрольних заходів через онлайнову платформу компанії тощо. Протягом курсу були розглянуті актуальні теми, які є базою для сучасного напрямку DevOps, а саме:

      • Основні поняття DevOps;
      • Скрипти для ОС Linux;
      • Мережні протоколи та технології стеку TCP/IP;
      • Архітектура WEB-додатків;
      • LAMP-стек;
      • Cloud Computing;
      • Технології TerraForm та Vagrant;
      • Віртуалізація та контейтеризація;
      • Технологія Docker;
      • Технологія Jenkins;
      • Технологічні рішення GitAction.

Надзвичайно цікавими були практичні завдання, які передбачали комплексне застосування кількох згаданих технологій і технологічних рішень. Дуже важливими були як постійна підтримка викладачів, так і спілкування, обмін досвідом і власними варіантами вирішення практичних завдань між учасниками курсу – викладачами провідних українських університетів.

Приємним додатком до курсу стала лекція від практикуючого DevOps інженера компанії SoftServe Віктора Ткаченка, на якій він поділився власним досвідом використання DevOps-інструментів, технологій і практик для автоматизації розробки та розгортання додатків на базі платформ хмарних провайдерів Azure та Google.

Ідеї, досвід, практичні рішення, отримані викладачами кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Житомирської політехніки вже заплановані до впровадження як теоретичні та практичні складові освітніх компонент DevNet/DevOps, Адміністрування комп’ютерних систем та мереж, Технології адміністрування та захисту інформаційних систем, які викладаються здобувачам вищої освіти університетських бакалаврських та магістерських освітньо-професійних програм спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 125 Кібербезпека.

Щира подяка Ярославу Гарасиму, Ігорю Капацілі, Андрію Переймибіді, Марії Рашкевич, Христині Шабалкіній, Божені Сумніковій та решті фахівців компанії SoftServe за висококваліфікований та надзвичайно якісно проведений навчальний курс, а також за постійну дружню підтримку та чудову атмосферу професійного спілкування.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */