Еразмус+/Мобільність: нові проекти з університетами Італії

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» тривалий час співпрацює з ЗВО Італії. В попередній період дії програми Еразмус+ (2014-2020) було реалізовано проекти категорії «Мобільність», а також «Розвиток потенціалу вищої освіти» з італійськими університетами-партнерами:

    • Університет м. Парма;
    • Університет «Сапієнца» м. Рим;
    • Університет «Тор Вергата» м. Рим.

Зважаючи на успішну співпрацю зі згаданими вище навчальними закладами в минулі роки, було досягнуто домовленості про продовження співробітництва в майбутньому – підготовку нових проектів Еразмус+/Мобільність.

Окрім того, відділом міжнародних зв’язків Житомирської політехніки було проведено переговори та узгоджено спільну подачу проектів мобільності з двома новими університетами з Італії, а саме:

    • Університетом ім. Федеріко ІІ м. Неаполь;
    • Університетом м. Кальярі.

За результатами конкурсного відбору 2022 р. Житомирська політехніка здобула нові проекти Еразмус+/Мобільність із п’ятьма італійськими університетами-партнерами.

Тривалість проектів – 2022-2025 н.р.
Загальна сума фінансування – понад 150000 €.

Університет м. Парма
Університет «Сапієнца» м. Рим
Університет «Тор Вергата» м. Рим
Університет ім. Федеріко ІІ м. Неаполь
Університет м. Кальярі

У рамках даних проектів передбачено здійснення академічних обмінів студентів/аспірантів/докторантів і викладачів з метою навчання та стажування відповідно, за широким колом спеціальностей, наявних у нашому університеті та в кожному із партнерських ЗВО.

Термін навчання здобувачів освіти – 3-12 місяців, стажування викладачів – від 1 тижня до 2 місяців. Усі витрати на здійснення мобільностей покриваються за рахунок коштів бюджету проекту.

На початку нового навчального року відділом міжнародних зв’язків буде доведено інформацію щодо порядку та особливостей участі у конкурсі на отримання стипендій (грантів) у рамках даних проектів.

 Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */