Студентська ректорка Житомирської політехніки взяла участь у двомісячному міжнародному волонтерстві в Румунії

Shares

Студентська ректорка Житомирської політехніки Нетребицька Анастасія взяла участь у двомісячному міжнародному волонтерстві в Румунії від Європейського корпусу солідарності (червень-липень 2022).

Волонтерство полягало в організації літніх кемпів для дітей та підлітків, які потрапили у складні життєві обставини. Разом із волонтерами Анастасія брала участь у тренінгах з особистісного розвитку, проводила івенти неформальної освіти, розповідала про українську культуру та мову.

“Це були одні з найкращих 2х місяців мого життя. Я покращила свою англійську, всебічно розвивалася, знайшла друзів та подорожувала у вільний час. Не скажу, що це було легко, адже в цей час у мене були 2 сесії, робота, а ще кожного дня я вчила нові слова та намагалася покращити комунікацію з волонтерами, які мають кращий рівень володіння іноземною мовою. Але воно того варте. За короткий час я внутрішньо зросла та отримала цінний досвід, варто лише використовувати можливості!”, – згадує Анастасія.

“Європейський корпус солідарності: індивідуальне волонтерство” –  це можливість від двох місяців до року волонтерити на проєкті, що відповідає вашим зацікавленням і сприяє зміцненню солідарності в суспільстві. Ви можете обрати один із 10 напрямів, серед яких інклюзія, запобігання стихійним лихам, інтеграція біженців та мігрантів, захист довкілля, культура, спорт. Програма покриє подорожі, проживання, вивчення мови та кишенькові витрати. Це одна з тисяч можливостей ЄС для України сьогодні!

Що потрібно для участі у подібних волонтерських проектах?

– Профіль на на Європейському молодіжному порталі (https://europa.eu/youth/solidarity/register_en).
– Резюме у форматі Europass (https://ec.europa.eu/eures/public/en/cv-on-line)
– Мотиваційний лист.

Один коментар до “Студентська ректорка Житомирської політехніки взяла участь у двомісячному міжнародному волонтерстві в Румунії”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */