Еразмус+: міжнародна академічна мобільність студенток ГЕФ в Польщі

Shares

Протягом останніх кількох років співпраця між Державним університетом «Житомирська політехніка» та Університетом ім. М. Коперника (м. Торунь, Польща) стрімко та впевнено розвивається в рамках реалізації Програми Еразмус+ Міжнародна кредитна мобільність.

В умовах війни, що застала Україну зненацька, реалізацію діючого проєкту міжнародної академічної мобільності було продовжено за підтримки представництва приймаючого ЗВО. Вже навесні двоє студенток гірничо-екологічного факультету, а саме Анастасія ГЛОБА (спеціальності «Екологія») та Анастасія ПАРХОМЧУК (спеціальності «Науки про Землю») розпочали двомісячне стажування на базі ЗВО країни-партнера.

Університет ім. М. Коперника в м. Торунь вважається одним із найстаріших та найбільших державних університетів Польщі, що входить у п’ятірку найкращих університетів країни.

Впродовж двох плідних місяців за кожною зі студенток було закріплено найкращих професорів закордонного ЗВО для проведення наукових досліджень у лабораторних умовах на основі попередньо здобутих теоретичних знань. 

Обом вдалося не лише впоратися з поставленими перед ними задачами, але і зарекомендувати себе на найвищому рівні. Підтвердженням цього є запрошення, отримане з боку представників факультету повернутися до закордонного ЗВО наступного семестру 2022-2023 навчального року та продовжити стажування, отримуючи фінансування з боку ЗВО-партнера.

Анастасія ПАРХОМЧУК та Анастасія ГЛОБА повернулися додому з непідйомним багажем знань, здобутого практичного досвіду та сповнені вражень від процесу стажування та турботливого ставлення партнерів в цілому.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */