Співробітництво Житомирської політехніки з університетами Туреччини

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» співпрацює із зарубіжними партнерами з багатьох країн світу. Попри те, що основним напрямком міжнародної взаємодії є співробітництво з ЗВО Європейського союзу, досить активно розвиваються зв’язки з університетами Туреччини.

Впродовж останніх місяців тривали переговори з двома ЗВО Турецької Республіки – Анатолійським університетом м. Ескішехір (Anadolu Universitesi Eskişehir) та Університетом Каратекін м. Чанкири (Karatekin Universitesi Çankırı). За результатами проведених перемовин підписано Договори про співробітництво зі згаданими вище навчальними закладами.

Було досягнуто домовленостей стосовно розвитку співпраці в освітній та науковій сферах між Житомирською політехнікою та обома турецькими університетами, в тому числі, щодо спільної підготовки і подачі проектних заявок у рамках міжнародних програм Mevlana та Erasmus+.

Анатолійський університет м. Ескішехір засновано у 1982 р. Це найбільший у країні та четвертий у світі за кількістю студентів (884 тис. осіб, з них 2000 аспірантів) заклад вищої освіти. Переважна кількість студентів навчається за дистанційною формою, для цього в університеті функціонує 88 адміністративних центрів. Анатолійський університет є одним із лідерів дистанційної освіти в світі. До складу університету входять 8 інститутів, 13 факультетів, 7 шкіл, 4 професійні коледжі, а також університетська клініка.

Університет Каратекін м. Чанкири було засновано 2007 року; налічує 10 факультетів, 6 шкіл, 14 дослідницьких центрів. В університеті навчається 17400 студентів і працює близько 1000 викладачів. Даний університет є одним із наймолодших у крайні, проте таким, що динамічно розвивається.

На сьогодні Державний університет «Житомирська політехніка» має договори про співпрацю з сімома університетами Туреччини:

    • Університет Думлупринар м. Кютаг’я;
    • Університет Османгазі м. Ескішехір;
    • Університет ім. Аднана Мендереса м. Айдин;
    • Університет ім. Шейха Едебалі м. Біледжик;
    • Технічний університет м. Конья;
    • Анатолійський університет м. Ескішехір;
    • Каратекінський університет м. Чанкари.

З усіма зазначеними вище ЗВО реалізується активна міжнародна співпраця, як в рамках спільних проектів, так і відповідно за двосторонніми договорами.

Сподіваємося на подальший вдалий розвиток співробітництва з новими закордонними партнерами!

Відділ міжнародних зв’язків

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */