Результати вебінару на тему  “Social Welfare Seen in a Capability Perspective” за участі Dr. Lars Harrysson (Швеція)

Shares

Студенти та викладачі Житомирської політехніки нещодавно долучилися до вебінару на тему  “Social Welfare Seen in a Capability Perspective” за участі Dr. Lars Harrysson (Швеція).

Ларс Гарріссон є багатогранним професіоналом у багатьох галузях науки. Зокрема до сфери його досліджень належать особливості пенсійного планування та пенсійного забезпечення, догляд за людьми похилого віку, міграція, віра та інтеграція, відносини на ринку праці та соціальна відповідальність, місцеві громади, співпраця та довіра, а також навчання, педагогічний розвиток та моделювання.

Під час вебінару доповідач говорив про важливі принципи успішного життя у суспільстві, наголосив на принциповій важливості реалізації потреб міцного фізичного та психологічного здоров’я, зовнішньої та внутрішньої безпеки, можливості відчувати, виявляти та проявляти свої емоції, комунікувати з іншими членами суспільства, здійснювати практичну діяльність та усвідомлювати її значимість тощо.

Учений окреслив сутність понять добробуту та демократії, поділився своїм баченням рівності, що полягає у можливості  бути самим собою, а також адекватному сприйнятті самобутності інших. Ларс окреслив поняття солідарності, довіри, справедливості та свободи, проілюструвавши принципові їх особливості на прикладі відомих пісень знаних музичних гуртів.

Цікавими є відповіді науковця на питання аудиторії, у супровід яких Ларс пропонує також ознайомитися з науковими доробками Roy J. Lewicki та Chad Brinsfield, а також Marta Nussbaum. Посилання на ці праці наводимо далі:

Nussbaum, M. (2006). Human Rights and Human Capabilities. Frontiers of Justice: Disability, nationality, species membership. Harvard Human Rights Journal. Vol. 20. P. 21-24. Retrieved from: https://wtf.tw/ref/nussbaum.pdf

Lewicki, R.J., Brinsfield, Ch. (2017). Trust repair. The Annual Review of Organizational Psychology and Organizational Behavior. Vol. 4. P. 287-313. Retrieved from: https://www.annualreviews.org/doi/abs/10.1146/annurev-orgpsych-032516-113147

Щиро дякуємо Ларсу Гарріссону за професійність та надзвичайно цікавий вебінар та сподіваємося на подальшу співпрацю!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */