Розвиток співпраці Житомирської політехніки з Університетом м. Загреб

Shares

Державний університет «Житомирська політехніка» активно працює у напрямку розвитку міжнародного співробітництва – розширення кола міжнародних партнерів, зокрема. Впродовж останнього місяця тривали переговори з Університетом м. Загреб, Хорватія (www.unizg.hr).

За результатами проведених зустрічей та досягнутих домовленостей підписано Меморандум про співробітництво між обома ЗВО, який передбачає, в тому числі, налагодження зв’язків на рівні структурних підрозділів з метою співпраці в освітній і науковій сферах.

Так, наразі, в рамках даного договору вдалося налагодити контакти на рівні факультетів, що забезпечують навчання за освітніми програмами профілю «Економічні науки», «Право», «Гірництво».

Наступним кроком стало ініціювання спільного проекту Міжнародної академічної мобільності в рамках програми Еразмус+ і підписання відповідної Міжінституційної угоди. За даним проектом отримано фінансування на 2022-2024 навчальні роки, що дозволить здійснювати двосторонні академічні обміни студентів/аспірантів і викладачів.

Таким чином, вже восени наступного навчального року два студенти освітнього ступеня “бакалавр” факультету бізнесу та сфери обслуговування та факультету публічного управління та права Житомирської політехніки навчатимуться впродовж семестру на базі Університету м. Загреб. Відповідно до умов проекту, студенти звільняються від оплати за навчання, також передбачено фінансування: стипендія – 1050 €/міс та витрати на дорогу – 275 €.

Університет м. Загреб засновано 1669 р. Це один із найстаріших закладів вищої освіти Південно-східної Європи; є найбільшим державним університетом Хорватії – понад 72000 студентів та 8000 викладацького складу. До структури закладу входять 29 факультетів, 3 мистецькі академії та університетський центр «Хорватських студій». Університет м. Загреб має найбільший кампус у країні, а також є лідером серед ЗВО республіки за кількістю реалізованих наукових проектів.

Сподіваємося на подальше розширення напрямів співпраці з новим закордонним партнером!

Відділ міжнародних зв’язків

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */