Результати вебінару “Intergrated water resources management (IWRM)” за участі Лінуса Чжана

Shares

Нещодавно відбувся вебінар “Intergrated water resources management (IWRM)” за участі Лінуса Чжана, доцента кафедри інженерії водних ресурсів Лундського університету (Швеція).

У сфері інженерії водних ресурсів учений працює з 1991 року. Його наукові інтереси включають інтегроване управління водними ресурсами, гідрологію посушливих зон, розширене та високоефективне гідрологічне моделювання та гідрологію ненасичених зон.

Під час вебінару дослідник розповів про особливості інтегрованого управління водними ресурсами, наголосив на викликах сьогодення та окреслив можливі перспективи їх подолання.

Результатом жвавої дискусії в онлайн-середовищі є домовленість про подальшу міжнародну наукову співпрацю провідних фахівців кафедри інженерії водного господарства Лундського університету (Швеція) та гірничо-екологічного факультету Житомирської політехніки. Нагадуємо, що на гірничо-екологічному факультеті Житомирської політехніки здійснюється підготовка  фахівців за спеціальностями: 183 «Технології захисту навколишнього середовища» та 103 «Науки про Землю» (освітньо-професійна програма: «Управління земельними і водними ресурсами»).

Ефективним чинником євроінтеграційних процесів і важливим інструментом розвитку регіонів, міст і територіальних громад у галузі використання й охорони вод та відтворення водних ресурсів є інтегроване управління водними ресурсами, з метою створення спільної системи управління у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів та забезпечення екологічної безпеки. Саме тому сьогодні є гостра потреба у підготовці фахівців в галузі охорони довкілля та раціонального природокористування. Скоординоване управління та розвиток водних, земельних та інших природних ресурсів забезпечить стійкість життєво важливих екосистем і гарантуватиме екологічну безпеку міст, регіонів та країни в цілому.

Щиро дякуємо Лінусу Чжану за надзвичайно цікаву та корисну доповідь! Дякуємо викладачам та студентам гірничо-екологічного факультету за активну участь!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */