Еразмус+: візит делегації Житомирської політехніки до Університету Османгазі, м. Ескішехір (Туреччина)

Shares

Офіційна делегація викладачів та співробітників Державного університету “Житомирська політехніка” з 20 по 24 червня 2022 року брала участь у проєкті академічної мобільності Erasmus + KA171 ICM UKRAINE STAFF WEEK на базі Університету Османгазі (м. Ескішехір, Туреччина).

В цілому до складу делегації увійшли 26 представників університету. Це найбільша кількість учасників від Житомирської політехніки, яка одночасно бере участь у міжнародному стажуванні за підтримки Європейського союзу. В свою чергу, це і найбільша кількість гостей з закордонного університету, яка одночасно завітала до турецького партнера – Університету Османгазі.

Університет Османгазі: створений 1970 року, більше ніж 30000 студентів, понад 1000 іноземних студентів, понад 180 міжнародних програм, 32 наукові дослідні центри, діюча медична клініка (з 1976 року), 99 студентських clubs, 10 наукових журналів у різних наукометричних базах, готель на 95 місць, що є одночасно і базою практики для студентів-туристів, мечеть.

Програма міжнародного стажування передбачала зустрічі з представниками міжнародного відділу Університету Османгазі, керівництвом факультетів, науково-педагогічними працівниками, студентами; роботу у фокус-групах за відповідними спеціальностями та науковими інтересами.

Також була організована онлайн-зустріч із Житомирською політехнікою. В режимі zoom-конференції учасники обговорили основні завдання міжнародного стажування та плани співпраці між університетами-партнерами.

За підсумками Staff Training Week, всі учасники отримали сертифікати, що засвідчили успішність виконання завдань, що були визначені організаторами на початку тижня. Програму візиту виконано. Окрім того, як підсумок, заплановані амбітні двосторонні мікро-проєкти та визначені стратегічні орієнтири співпраці між університетами-партнерами.

Окрім активного робочого тижня в Університеті , представники Житомирської політехніки мали можливість познайомитися з культурою та визначними місцями Болгарії, Румунії і Туреччини.

Керівництво Державного університету «Житомирська політехніка» та учасники міжнародного стажування висловлюють вдячність партнерам з Туреччини за підтримку України та реальну співпрацю. Особливо цінною така підтримка є сьогодні, коли Україна захищає свій суверенітет та незалежність.

Учасники проєкту академічної мобільності Erasmus + KA171 ICM UKRAINE STAFF WEEK повернулися в Україну сповнені нових сил та знань для розвитку рідного університету та вищої освіти в цілому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */