Стажування здобувачів вищої освіти на базі Технічного університету м. Ліберець за Програмою Еразмус+

Shares

Багаторічна співпраця між Державним університетом «Житомирська політехніка» та Технічним університетом м. Ліберець (Чехія) бере свій початок з 2011 року. Саме тоді розпочалася імплементація багатобюджетного проєкту TEMPUS/«Подвійний магістерський ступінь з автоматизації/мехатроніки в ЄС-країнах партнерах», що мав на меті створення освітньої програми з підготовки магістрів відповідної спеціальності, дотримуючись європейських стандартів. Згодом ЗВО-партнери розширили горизонти співпраці в рамках реалізації Проєкту Еразмус+ КА1 «Міжнародна кредитна мобільність».

Попри складні часи для України, коли невиправдана збройна  агресія та звірства росії сягають неабияких масштабів, партнери Технічного університету м. Ліберець навесні 2022 року відкрили двері для трьох студенток Житомирської політехніки та надали їм багатосторонню академічну та фінансову підтримку.

Альона КРАСНОДУБЕЦЬ та Ольга САЧИНСЬКА, студентки факультету комп’ютерно-інтегорованих технологій, мехатроніки та робототехніки, спеціальності «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» проходять довгострокове стажування на факультеті мехатроніки, інформатики та міждисциплінарних досліджень Технічного  університету м. Ліберець, вивчаючи досвід створення мобільних роботів-асистентів, що здатні розпізнавати жести людей шляхом використання комп’ютерного зору та реалізовувати базові сервісні функції. Подібні роботи в Чеській Республіці є інноваційним застосуванням сучасного обладнання у лікарнях та на виробництві. Задачі алгоритмічного та програмного забезпечення автономного управління простим рухом є кінцевою метою проєкту учасниць.

У свою чергу, Ольга КОЛІСНИК, студентка факультету інформаційно-комп’ютерних технологій спеціальності «Інженерія програмного забезпечення», входить до складу вже існуючої проєктної групи, яка займається дослідженням захисних систем в автомобілі.

Приємно та водночас очікувано отримати позитивні відгуки від представників факультету приймаючого ЗВО-партнера про сумлінну та результативну роботу студенток. Успіхів студенткам Житомирської політехніки у їх стажуванні!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */