Участь викладачів та студентів Житомирської політехніки у професійному заході з кібербезпеки OWASP Zhytomyr 2022 Meetup #1

Shares

Одним із найважливіших аспектів провадження освітньої діяльності в будь-якому закладі освіти є постійна активна взаємодія з представниками професійної спільноти. Для викладачів кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки та студентів, що навчаються за освітньо-професійними програмами «Компʼютерна інженерія» та «Кібербезпека» бакалаврського та магістерського рівнів Житомирської політехніки одним з усталених шляхів такої взаємодії є участь у заходах, що регулярно проводяться Житомирським відділенням професійної спільноти OWASP (OWASP Zhytomyr Chapter).

15 лютого 2022 року відбувся черговий вебінар OWASP Zhytomyr 2022 Meetup #1, організаторами та модераторами якого були представники OWASP Zhytomyr Chapter Юлія Потапенко та Богдан Нікітенко, а основним доповідачем – відомий український фахівець з кібербезпеки, кандидат технічних наук, доцент кафедри інформаційної безпеки ФТІ НТУУ «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського» Олексій Барановський. До події долучилися маже сто слухачів з України та з-за кордону. Приємно відмітити, що значну частку учасників склали викладачі та студенти Житомирської політехніки.

Доповідь пана Олексія «Continuous Cyber Security Education/Certification» була присвячено набуттю та удосконаленню професійних компетентностей фахівців з кібербезпеки через програми професійних сертифікацій. Доповідач навів детальний аналіз та особливості реалізації різних програм та платформ сертифікації – відкритих та фірмових, універсальних та спеціалізованих, орієнтованих на початківців та на професіоналів, орієнтованих на інженерів та менеджерів. Зокрема, програм від компаній Cisco та IBM, міжнародних організацій SANS, (ISC)², ISACA, EC-Council, CompTIA тощо. Також пан Олексій поділився власним досвідом підготовки та здачі відповідних професійних кібербезпекових сертифікацій (CyberOps Associate, CEH, OSCP, CISSP, CISM, CHFI тощо).

Участь викладачів та студентів Житомирської політехніки у події надала можливість почути бачення експерта щодо підготовку фахівців, готових до повноцінної професійної діяльності за спеціальністю «Кібербезпека». Безумовно отриманий досвід є надзвичайно важливим та корисним і для викладачів, і для студентів, як в контексті провадження освітнього процесу з відповідних навчальних дисциплін, так і в контексті проведення відповідних досліджень. Варто зазначити, що через університетську академію Cisco студенти, що навчаються на кафедрі компʼютерної інженерії та кібербезпеки вже кілька років проходять навчання за сертифікаційними програмами Cisco Certified Network Associate (CCNA), CyberOps Associate, DevNet Associate і отримують рівень компетентностей, необхідний для успішної здачі сертифікаційних екзаменів, а деякі із студенти вже мають професійні сертифікати CCNA.

Кафедра компʼютерної інженерії та кібербезпеки

P.S. З деталями вебінару можна ознайомитися за посиланням

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */