Початок роботи наукового гуртка кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки «Application Security»

Shares

11 грудня 2021 року пройшло перше засідання наукового гуртка кафедри компʼютерної інженерії та кібербезпеки «Application security». До зустрічі доєдналися як в аудиторії, так і в он-лайн режимі більше 20 студентів, від першокурсників до магістрів, та викладачів Житомирської політехніки.

Керівник гуртка Олександр Пірог розповів про можливості працевлаштування спеціалістів з кібербезпеки за напрямом роботи грутка. Він ознайомив студентів із матеріальною базою лабораторій кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки, ресурсами компанії PortSwigger Ltd та можливостями отримання сертифікації від цієї компанії. Також п. Олександр поінформував присутніх про інші ресурси для отримання додаткової інформації, а саме: про дотичний курс, що викладався у Массачусетському технологічному інституті у 2020 році, про проекти та інформаційні ресурси OWASP, надав можливість отримати сучасні посібники, розповів про таки цікаві та корисні ресурси як DVWA, bWAPP та CryptoHack.

Заступником керівника гуртка обрано студента 4-го курсу групи КБ-2 Дмитра Тальченка. На засіданні також було презентовано чат гуртка в Телеграмі, до якого вже долучилася 31 особа, та сторінка гуртка на Освітньому порталі Житомирської політехніки, де кожен член гуртка може отримати доступ до всіх викладених інформаційних матеріалів та матеріалів доповідей, що було зроблено в рамках гуртка.

Наприкінці засідання Дмитро Тальченко зробив доповідь та демонстрацію на тему «Атака UNION за допомогою SQL-ін’єкцій».

Всіх зацікавлених в тематиці роботи гуртка запрошуємо долучатися до його роботи.

Сторінка гуртка на Освітньому порталі Житомирської політехніки

Телеграм-канал гуртка Application Security

Кафедра компʼютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */