Cisco Instructor Professional Development Week – 2021 в Житомирській політехніці

Shares

Вже більше 20 років Державний університет «Житомирська політехніка» у межах програми корпоративної соціальної відповідальності Cisco Networking Academy Program є партнером компанії Cisco. На базі університету діють мережна академія Cisco, Центр підтримки академій Cisco, Центр підготовки інструкторів Cisco. До роботи академії та центрів, як інструктори, залучені більше ніж 20 викладачів кафедр компʼютерної інженерії та кібербезпеки, компʼютерних наук, біомедичної інженерії та телекомунікацій. Компанія Cisco активно опікується професійним розвитком інструкторів у партнерських структурах та розвитком професійної спільноти інструкторів Cisco загалом. З цією метою регулярно (4-5 разів на рік) проводяться заходи з підвищення кваліфікації інструкторів, відомі як Тижні підвищення кваліфікації інструкторів Cisco (Cisco IPD Weeks, Cisco Instructor Professional Development Weeks). Викладачі-інструктори Житомирської політехніки беруть участь у цих заходах вже кілька років.

У 2021/2022 навчальному році такі тижні підвищення кваліфікації проходили двічі – Cisco IPD Week 1 (21-23 вересня 2021 р.) та Cisco IPD Week 2 (30 листопада – 6 грудня 2021 р.). На цих заходах технічні менеджери програми представили новинки програми, зокрема, нові навчальні курси Cloud Security, JavaScript Essentials, а провідні інструктори та партнери програми поділилися власним досвідом викладання курсів та провели демонстрації нових рішень професійного спрямування з компʼютерних мереж, DevNet/DevOps/SecOps, кібербезпеки, інтернету речей, хмарних технологій, програмування тощо.

На Cisco IPD Week 1 розглядалися такі теми:

  1. Starting Your Journey in Network Programmability and Automation.
  2. Resources for Teaching Network Automation in CCNAv7 ENSA.
  3. Privacy, Data Protection and Security.
  4. Understanding Cloud Security.

На Cisco IPD Week 2 розглядалися теми:

  1. Understanding Network Forensics.
  2. Understanding Open Source Security Tools.
  3. PT8 Network Controller.
  4. Getting Started with Network Telemetry.

Варто зазначити, що від української спільноти інструкторів Cisco на Cisco IPD Week 2 були представлені дві україномовні доповіді:

  1. Організація зонової безпеки у комп’ютерній мережі.
  2. Ефективне використання оновленої платформи netacad.com.

Отримані викладачами-інструкторами під час Cisco IPD Weeks нові знання будуть цікавими та корисними для здобувачів вищої освіти спеціальностей галузі 12 Інформаційні технології, підготовка яких здійснюється в університеті. Деякі з новинок вже впроваджені в освітній процес університету (наприклад, теми  «Understanding Open Source Security Tools», «Організація зонової безпеки у комп’ютерній мережі» використані для оновлення лабораторних робіт в ОК «Захист інформації в компʼютерних системах та мережах», що викладається студентам-бакалаврам спеціальностей 123 Компʼютерна інженерія та 125 Кібербезпека, а курс Cloud Security використано в ОК «Розширена мережна та хмарна безпека», що викладається студентам-магістрам спеціальності 125 Кібербезпека). Деякі новинки (наприклад, тема  PT8 Network Controller) заплановані до впровадження та використання в інших ОК.

Від Житомирської політехніки у Cisco IPD Weeks взяли участь провідні викладачі-інструктори університетської академії Сisco Єлизавета Байлюк, Олександра Покотило, Ігор Пулеко, Дмитро Морозов, Андрій Єфіменко. Приємним бонусом для колег за участь у цих заходах стали сертифікати про підвищення кваліфікації.

Andrii_Yefimenko_Certificate_IPD_Week_2021-03 (September)

Yelyzaveta_Bailiuk_Certificate_Of_Attendance_IPD_Week-2021-4(November)

Oleksandra_Pokotylo_Certificate_Of_Attendance_IPD_Week-2021-4(November)

Dmitro_Morozov_Certificate_Of_Attendance_IPD_Week-2021-4(November)-2021

Andrii_Yefimenko_Certificate_of_Attendence_IPD_Week_2021-04 (December)

Andrii_Yefimenko_Certificate_IPD_Week_2021-04 (November)

Центр підготовки інструкторів та підтримки академій Cisco 
Державного університету «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */