Житомирська політехніка на IV-му щорічному міжнародному форумі КІБЕРБЕЗПЕКА – ЗАХИСТИМО БІЗНЕС, ЗАХИСТИМО ДЕРЖАВУ

Shares

02 листопада 2021 року для української спільноти фахівців з кібербезпеки відбулася знакова подія – IV ЩОРІЧНИЙ МІЖНАРОДНИЙ ФОРУМ «КІБЕРБЕЗПЕКА – ЗАХИСТИМО БІЗНЕС, ЗАХИСТИМО ДЕРЖАВУ», організований Торгово-промисловою палатою України, Державною службою спеціального зв’язку та захисту інформації України та компанією CIS Events Group Ukraine. Цього року подія була надзвичайно масштабною, заявки на форум як спікери подали понад 50 експертів галузі, і більше ніж 1000 осіб подали заявки як слухачі. Форум фактично став Національним майданчиком для ознайомлення з потенціалом України в сфері кібербезпеки, обміну досвідом і актуальною інформацією для ефективнішої взаємодії Бізнес-Влада-Освіта.

У межах форуму було проведене пленарне засідання та чотири панельні секції, які були присвячені політичним, технічним, організаційним та просвітницьким проблемам сучасної кібербезпеки. Також під час форуму відбувалася виставка з презентаціями технічних та програмних рішень від понад 20 провідних вітчизняних та світових компаній, що займаються різними аспектами кібербезпеки. На стендах виставки були представлені продукти та рішення від компаній ESSET, Fortinet, NetApp, Naviko, IBM Security, Octava Defence, IIT тощо. Окремі стенди на виставці також мали Департамент кіберполіції Національної поліції України, Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України, Національний координаційний центр кібербезпеки РНБО України.

Житомирську політехніку на форумі представляв завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Єфіменко. Важливим результатом участі у форумі для нашого університету є не лише традиційне спілкування та обмін досвідом з колегами з інших ЗВО, а й налагодження співпраці з представниками компаній-лідерів у галузі кібербезпеки та представниками державних структур, зокрема, ДССЗЗІ, НКЦК РНБО тощо. Вже почато перемовини щодо забезпечення освітнього процесу спеціальностей 123 Комп’ютерна інженерія та 125 Кібербезпека новими  сучасними програмними рішеннями з кібербезпеки та про долучення до освітнього процесу професіоналів-практиків як з бізнес-структур, так і з державного сектору.

Кафедра комп’ютерної інженерії та кібербезпеки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */