Сумуємо з приводу смерті Каргополової Надії Петрівни

Shares

Колектив,  здобувачі освіти та випускники Житомирської політехніки з сумом та скорботою сприйняли звістку про смерть доцента кафедри кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ім. проф. Б.Б. Самотокіна Каргополової Надії Петрівни (28.03.1943 – 05.10.2021).

Надія Петрівна народилась в селі Новосілки Київської області, батько загинув на фронті у 1944 році, мати була вчительною. Протягом 1962-1967 років навчалась у Київському політехнічному інституті за спеціальністю “Напівпровідники і діелектрики”, по закінченню якого здобула кваліфікацію “Інженер електронної техніки”. З 1968 р. по 1971 р. – навчалась у аспірантурі КПІ за спеціальністю “Фізика напівпровідників та діелектриків”.

По закінченню аспірантури, деякий час працювала на кафедрі діелектриків та напівпровідників КПІ, а у вересні 1971 року була направлена для продовження роботи на посаді асистента кафедри автоматики та телемеханіки до Житомирського загальнотехнічного факультету філіалу КПІ. З 1977 року по 1999 рік – старший викладач вищезазначеної кафедри.  З січня 2000 року  по червень 2021 року – доцент кафедри А і КТ Житомирського інженерно-технологічного інституту, пізніше Житомирського державного технологічного університету та Державного університету “Житомирська політехніка”.

Надія Петрівна більше 10 років виконувала обов’язки вченого секретаря Вченої ради  закладу вищої освіти. Три роки працювала головою профспілкового комітету ЖІТІ, два роки – головою ради ветеранів навчального закладу. Стаж роботи Надії Петрівни в університеті – 47 років.

Згідно з рішенням Атестаційної колегії МОН України від 18 квітня 2002 року Каргополовій Надії Петрівні присвоєте вчене звання доцента  кафедри електротехніки. Вона нагороджена грамотою Житомирської міської ради, Почесною грамотою Житомирської обласної державної адміністрації, Почесною грамотою Міністерства освіти і науки України. 25 вересня 2013 року Надію Петрівну нагороджено Нагрудним знаком “Відмінник освіти”. 30 вересня 2020 року її було нагороджено відзнакою Президента України – медаллю “За працю і звитягу”.

На високому науковому та методичному рівнях Надія Петрівна викладала дисципліни “Теорія електричних та магнітних кіл”, “Метрологія, стандартизація та технічні виміри”, “Електротехніка та метрологія”. Була активною у громадському житті навчального закладу, має грунтовні наукові та науково-методичні публікації, в тому числі навчальні посібники з грифом МОНУ, на постійній основі проходила підвищення кваліфікації. Друзі, колеги, випускники та студенти згадують Надію Петрівну як вимогливого та фахового викладача, яка повною мірою віддавалась своїй улюбленій роботі, гарного друга та справжнього патріота університету!

Висловлюємо щирі співчуття рідним, близьким, друзям та колегам з приводу смерті Надії Петрівни Каргополової. Світла пам’ять про Надію Петрівну  назавжди залишиться у наших серцях… Вічна пам’ять та Царство Небесне!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */