Команда Житомирської політехніки взяла участь в Ідеатоні “Лабораторія ідей сталого розвитку”

Shares

26-27 жовтня 2021 року команда Державного університета “Житомирська політехніка” у складі зі  студентів транспортних спеціальностей  Коваля Андрія, Романько Діани, Поліщука Дениса, Ліщука Владислава під керівництвом доцента кафедри автомобілів і транспортних технологій Володимира Шумляківського взяла участь в Ідеатоні “Лабораторія ідей сталого розвитку”.

Захід проводився протягом Днів сталої енергії в Житомирі у рамках Європейського тижня сталої енергетики. Метою проведення заходу є підвищення рівня зацікавленості мешканців Житомирської ОТГ щодо ефективного використання енергетичних ресурсів, впровадження відновлювальних джерел енергії та протидії глобальній зміні клімату.

В перший день були представлені досягнення нашого університету в реалізації програм сталого енергетичного та екологічного розвитку суспільства і заявлені напрями перспективних наукових досліджень. Далі продовжилась робота в секції “Транспортна інфраструктура громади і стала мобільність”, відбулось обговорення транспортних проблем міста за участю представника управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Олега Самаріна, головного архітектора міста Ольги Борнштейн під модераторством аудитора офісу “Європейська енергетична відзнака” Олександра Дей.

На другий день відбулись презентації експертів та команд університетів нашого міста щодо реалізації ідей сталого розвитку. Наша команда представила проект розв’язання енергетичних та екологічних проблем транспортного вузла в районі вулиць Жуйка та В. Бердичівської з мікромоделювання в програмі PTV VISSIM. Проект отримав схвальну оцінку учасників форуму та представників виконавчих органів міської влади.

Перша заступниця міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Світлана Ольшанська та директор КУ “Агенція розвитку міста” Борис Пахолюк вручили відзнаки та цінні подарунки учасникам команди. За технічну і організаційну підтримку проведення ІДЕАТОНУ “Лабораторія ідей сталого розвитку” Державний університет “Житомирська політехніка” отримав сертифікат від Міського голови Сергія Сухомлина.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */