Відбулось перше заняття студентів ГЕФ у структурному підрозділі кафедри екології на базі НДІ

Shares

Здобувачі вищої освіти освітнього ступеня “молодший бакалавр” спеціальності “Екологія” (груп ЕО-1мб), 21 вересня 2021 року під керівництвом доцентів кафедри екології КУРБЕТ Тетяни та МЕЛЬНИК-ШАМРАЙ Вікторії познайомились та провели перше заняття в структурному підрозділі кафедри екології Державного університету “Житомирська політехніка” на базі науково-дослідної установи “Поліський філіал Українського науково-дослідного інституту лісового господарства та агролісомеліорації ім. Г.М. Висоцького”.

Дана науково-дослідна установа є провідною в Україні з розробки наукових засад ведення лісового та мисливського господарства, агролісомеліорації та раціонального природокористування в регіоні. Дослідження УкрНДІЛГА мають фундаментальний та прикладний характер, які направленні на збереження біорізноманіття; моделювання впливу природних та антропогенних чинників на ріст, продуктивність, стан лісових екосистем; удосконалення прогнозування та способів боротьби зі шкідниками й хворобами лісу в умова зміни клімату; розроблення принципів ведення лісового господарства на зонально-типологічній основі та в умовах радіоактивного забруднення; удосконалення способів і технологій вирощування високопродуктивних і стійких лісостанів, меліоративних насаджень та інше.

Здобувачі вищої освіти стали свідками справжнього робочого процесу в лабораторії радіоекології щодо здійснення камеральних робіт по підготовці зразків та вимірювання питомої активності радіонуклідів у них та самі вимірювали зразки. Також студенти ознайомилися з основними принципами роботи спектроаналізаторів та отримання вихідної інформації щодо радіоактивного забруднення у зразках з використанням відповідного програмного забезпечення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */