Лекція головного інженера ТОВ «Гранітний кар’єр» Олександра Толкача для студентів ГЕФ

Shares

21 вересня 2021 року у Державному університеті «Житомирська політехніка» відбулася зустріч здобувачів освіти 2 курсу гірничо-екологічного факультету спеціальності 184 «Гірництво» освітніх рівнів «молодший бакалавр», «бакалавр» та «магістр» зі стейкхолдером – головним інженером ТОВ «Гранітний кар’єр», кандидатом технічних наук, випускником університету Олександром Толкачем.

Під час відкритої лекції-зустрічі на тему «Застосування GPS-технологій при виконанні буровибухових робіт» Олександр Миколайович познайомив майбутніх гірників з особливостями виконання буровибухових робіт на сучасних щебеневих кар’єрах, з перевагами бурових верстатів, обладнаних GNSS приймачами, порівняно з традиційними верстатами.

Також здобувачі освіти дізналися про необхідну інфраструктуру, яку потрібно створити на гірничому підприємстві для ефективного використання GNSS-технологій, про особливості організації як буровибухових робіт при використанні GNSS приймачів на бурових штангах, так і їх маркшейдерського забезпечення.

Наприкінці зустрічі здобувачі освіти задали багато запитань щодо вартості такого обладнання, про перспективи працевлаштування на гірничих підприємствах області, про середні заробітні плати гірничих інженерів та маркшейдерів. На всі свої питання вони отримали змістовні відповіді.

Дякуємо Олександру Толкачу за змістовну лекцію-зустріч!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */