Курс Cisco DevNet Associate для студентів Житомирської політехніки

Shares

Галузь інформаційних технологій передбачає постійне професійне навчання як фахівців-практиків, так і університетських викладачів, які задіяні для викладання відповідних дисциплін. Важливим є врахування тенденцій розвитку галузі та використання сучасних освітніх програм, розроблених провідними ІТ-компаніями. Однією з компаній, яка активно розробляє та впроваджує нові навчальні курси, а також провадить підготовку викладачів-інструкторів є компанія Cisco.

Співпраця Житомирської політехніки у межах програми Cisco Networking Academy з цією компанією здійснюється з 2001 року. Лише за 2020-2021 навчальних рік і лише за професійними навчальними курсами Cisco з комп’ютерних мереж, кібербезпеки, програмування тощо пройшли підготовку та отримали сертифікати більше 1000 студентів університету.

У травні 2021 року компанія Cisco оголосила відбір на грантове навчання інструкторів з нового освітнього курсу DevNet Associate, який відповідає актуальним сучасним ІТ-напрямкам DevOps/Security DevOps. Троє викладачів Житомирської політехніки успішно пройшли відбір і протягом трьох місяців проходили активне навчання з курсу, зокрема, з таких питань:

– Середовища розробки DevNet (The DevNet Developer Environment);

– Проектування та розробка програмного забезпечення (Software Development and Design);

– Прикладні програмні інтерфейси (Understanding and Using APIs);

– Розгортання та безпека програмних рішень (Application Deployment and Security);

– Інфрастуктура та Автоматизація (Infrastructure and Automation);

– Платформи Cisco та розробка програмних рішень для цих платформ (Cisco Platforms and Development).

Колеги успішно завершили навчання, здали фінальні практичні та теоретичні випробування та були акредитовані як інструктори з курсу DevNet Associate.

Варто зазначити, що курс вже впроваджено в освітній процес як вибіркову компоненту для студентів спеціальностей 121 Інженерія програмного забезпечення та 125 Кібербезпека у 2021/2022 навчальному році. З наступного навчального року він буде доступним для всіх ІТ-спеціальностей університету.

Вітаємо колег з черговими досягненнями:

Завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та кібербезпеки Андрій Єфіменко  – інструктор з курсу DevNet Associate.

Старший викладач кафедри біомедичної інженерії та телекомунікацій Дмитро Морозов – інструктор з курсу DevNet Associate.

Доцент кафедри автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій ім. проф. Б.Б. Самотокіна Олександр Добржанський – інструктор з курсу DevNet Associate.

 Центр підтримки академій та підготовки інструкторів Cisco
Державного університету «Житомирська політехніка»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */