Весна наукових перемог та здобутків кафедри менеджменту і підприємництва

Shares

Наукова діяльність є необхідною, невід’ємною та вкрай важливою складовою функціонування  закладу вищої освіти в цілому та кафедри зокрема, адже саме здобутки у науковій сфері є основою для розвитку суспільства. Відтак, ефективна організація наукової діяльності є одним з пріоритетних напрямів роботи кафедри менеджменту і підприємництва. Колективом кафедри на чолі із д.е.н., проф. Тетяною ОСТАПЧУК практикується комплексний підхід до забезпечення наукової діяльності, що передбачає залучення як студентів різних освітніх ступенів, так й викладачів кафедри, аспірантів та докторантів.

Варто відзначити, що весна 2021 року, не дивлячись на складні умови роботи, пов’язані із карантинними обмеженнями, виявилась продуктивною для студентів та колективу кафедри менеджменту і підприємництва. Традиційно, студенти кафедри брали участь у конференціях, конкурсах кваліфікаційних та наукових робіт, а викладачі підвищували рівень професійної майстерності.

Зокрема, високий рівень професійної підготовки та наукової ініціативи продемонстрували переможці конкурсів студентських наукових робіт. Дмитро БЄЛЯКОВ (гр. МО-62) за результатами презентації власного дослідження у сфері управління витратами виробництва підприємств нафтогазової промисловості (науковий керівник д.е.н., проф. Тетяна ОСТАПЧУК) у конкурсі за галуззю «Нафтова та газова промисловість» здобув ІІ місце. Дипломом ІІ ступеня у конкурсі з спеціальності (спеціалізації) «Підприємництво» була відзначена студентка гр. ЗМО-20-1м Яна ГЛАДИЩУК (науковий керівник к.е.н., доц. Катерина ОРЛОВА), яка у основу своїх досліджень поклала засади управління конкурентоспроможністю молокопереробних підприємств (на прикладі АТ «Житомирський маслозавод»). Ольга ВАЩЕНКО (гр. ПВМ-5) на розсуд організаційного комітету конкурсу зі спеціалізації «Економіка бізнесу» (Поліський національний університет) представила роботу, присвячену особливостям формування асортиментної політики підприємства (науковий керівник к.е.н., доц. Ганна ТКАЧУК). Роботу Ольги відзначено дипломом ІІІ ступеня. Переконлива доповідь та впевнені відповіді на питання надали можливість Дарині БОНДАР (гр. МО-61, науковий керівник к.е.н., доц. Ольга ПАЩЕНКО) здобути диплом І ступеня конкурсу за спеціальністю «Менеджмент організацій». Дослідження Дарини присвячене реінжинірингу технологічних бізнес-процесів фермерського господарства. Особливості мотивації та стимулювання трудової діяльності працівників ЗВО визначала Анжеліка БОРОВСЬКА (гр. ЗПВ-20м, науковий керівник – д.е.н., проф. Тетяна ОСТАПЧУК), яка презентувала роботу у конкурсі з галузі «Менеджмент освіти» та була відзначена дипломом ІІ ступеня. Дослідження у сфері формування та розвитку бренду підприємства проводила Віта ВЕРСТОВА (гр. МО-61к, науковий керівник к.е.н., доц. Ігор БУРАЧЕК). Роботу було представлено на конкурсі зі спеціалізації «Менеджмент інвестиційної та інноваційної діяльності» та відзначено дипломом ІІІ ступеня.

Не лише наукові, але й кваліфікаційні роботи студентів кафедри менеджменту і підприємництва характеризуються високим рівнем якості підготовки. Підтвердженням цього є здобутки випускників-магістрів спеціальності 073 «Менеджмент». Зокрема, на Всеукраїнському конкурсі кваліфікаційних робіт зі спеціальності «Менеджмент» було відзначено дипломами ІІІ ступеня Наталію ІГНАТОВУ з роботою на тему: «Управління персоналом в системі реалізації кадрової політики у сфері охорони здоров’я України (на прикладі комунального некомерційного підприємства «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Житомирської районної ради)» (науковий керівник д.е.н., проф. Тетяна ОСТАПЧУК) та Оксану ЛУК’ЯНЕНКО з роботою на тему: «Стратегічне управління організацією (на прикладі Комунального некомерційного підприємства «Житомирська обласна дитяча клінічна лікарня» Житомирської обласної ради)» (науковий керівник д.е.н., проф. Тетяна ОСТАПЧУК). Магістри під час виступів на конкурсі гідно представили Державний університет «Житомирська політехніка». Дипломом ІІ ступеня нагороджено випускницю спеціальності 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» Анжеліку БОРОВСЬКУ за бакалаврську роботу на тему «Управління виробничим потенціалом ПАТ «Укргазвидобування»» (науковий керівник к.е.н., доцент кафедри менеджменту і підприємництва Світлана БІРЮЧЕНКО).

Не залишались осторонь наукової діяльності і викладачі та аспіранти кафедри менеджменту і підприємництва. Зокрема, колектив кафедри взяв участь у попередній експертизі дисертаційних робіт аспірантів Тетяни ЗАВАЛІЙ (спеціальність 051 «Економіка», тема дослідження: «Вартісно-орієнтоване управління клієнтським капіталом підприємства», науковий керівник д.е.н., доц. Катерина ШИМАНСЬКА) та Ольги КОВАЛЬЧУК (спеціальність 073 «Менеджмент», тема дослідження: «Розвиток бренд-менеджменту підприємств», науковий керівник д.е.н., проф. Галина ТАРАСЮК), які в подальшому успішно пройшли захист дисертацій. Актуальні напрями досліджень та високий рівень підготовки дисертаційних робіт обумовили цікаву та конструктивну дискусію під час попередньої експертизи.

Високий рівень кваліфікації викладацького складу кафедри менеджменту і підприємництва підтвердила к.е.н, доц. Олена ЮШКЕВИЧ, яка 20 квітня 2021 року успішно захистила дисертацію на здобуття наукового ступеню доктора економічних наук на тему: «Економіко-екологічний механізм забезпечення розвитку сільськогосподарських підприємств зони радіаційного забруднення: теоретико-методологічний та організаційний аспекти» в спеціалізованій вченій раді Д 26.142.03 Міжрегіональної академії управління персоналом за спеціальністю 08.00.04 – економіка та управління підприємствами (за видами економічної діяльності). Представлена Оленою ЮШКЕВИЧ дисертація є комплексним дослідженням, що висвітлює проблеми розвитку підприємств з урахуванням як економічного, так й екологічного аспектів.

Щиро вітаємо студентів, аспірантів та співробітників кафедри менеджменту і підприємництва із отриманими науковими здобутками! Бажаємо досягати нових цілей та вершин, здобувати перемоги та втілювати мрії у життя! Віримо, що саме наукова діяльність є тим базисом, що здатен змінити суспільно-економічне життя на краще, тож не зупиняйтеся на досягнутому, рухайтеся лише вперед, до нових здобутків!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */