У Житомирській політехніці відбувся круглий стіл за участю представників туристичного сектору

Shares

28 травня 2021 року у Житомирській політехніці відбувся круглий стіл із обговорення проекту освітньо-професійної програми «ТУРИЗМ», в якому взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи, здобувачі вищої освіти спеціальності «Туризм», а також стейкхолдери: Наталія Опанасюк (директорка ТА «Сімейні подорожі» мережі агентств Tours&Tickets) та Андрій Шелестюк (голова Житомирської туристичної асоціації).

На зустрічі гарант спеціальності 242 «Туризм» презентувала освітньо-професійну програму, наголосила на відповідності програми існуючому Стандарту вищої освіти, затвердженому Наказом МОН України №1068 від 4 жовтня 2018 року та розкрила перелік загальних і фахових компетентностей, які здобувають студенти під час навчання. Учасники зустрічі обговорили перелік дисциплін, через вивчення яких отримують необхідні знання та вміння.

Наталія Опанасюк, представниця туристичного бізнесу, підкреслила необхідність виробничої практики протягом всього періоду навчання. Зауважила, як важливо для роботодавця бачити в резюме проходження закордонного стажування, що автоматично підтверджує знання відповідної туристичної дестинації та її інфраструктури. Вказала, що в освітні компоненти варто включити дисципліни, що навчають технологіям продажу, в тому числі у туристичній сфері.

Андрій Шелестюк, голова Житомирської туристичної асоціації, розповів про турбулентність й нестабльність сучасного туристичного сектору, а отже, про необхідність адаптації фахівців сфери туризму до змінних умов та швидкого прийняття рішень. Підкреслив, що через освітні компоненти важливо розкрити питання Інтернет-маркетингу, інструменти взаємодії зі споживачами на ринку через соціальні мережі. Побажав студентам спеціальності «Туризм» бути проактивними, ініціативними заради досягнення успіху в обраній сфері.

За результатами роботи круглого столу були визначені такі перспективні напрями співпраці кафедри з представниками туристичного сектору:

  • проходження навчальної та виробничої практики на базі ТА «Сімейні подорожі» та ГО «Житомирська туристична асоціація»;
  • залучення студентів до міських проектів розвитку туризму;
  • активна подальша участь у розробці ОПП спеціальності «Туризм».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

/** * */